© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
21.10.2017 07:15:08

PREDSEDNIK NZS odkrito: S TEMA DMEVA kandidatoma za selektorja sem se že dobil in s TEM se še bom. Konec naslednjega tedna pa bo ...

Grega Wernig

Že res, da ne gori voda, ko govorimo o mestu novega selektorja slovenske reprezentance, toda dobili smo občutek, da bi na Nogometni zvezi Slovenije, predvsem pa predsednik Radenko Mijatović, to vprašanje radi rešili čim prej.

Ni še minilo prav veliko časa, odkar je Srečko Katanec vodil svojo zadnjo tekmo na klopi slovenske reprezentance. Zdaj si bo, kot kaže, vsaj celo naslednje leto privoščil dopust in ne razmišlja o selektorskem stolčku Kosova. Čeprav je do naslednje reprezentančne akcije ostalo še veliko časa, saj bodo uradne tekme šele v drugi polovici naslednjega leta (prijateljske tekme bo Slovenija zagotovo igrala spomladi naslednje leto in tik pred svetovnim prvenstvom v Rusiji), pa si seveda vsi želijo, da bi Slovenija novega selektorja dobila čim prej. Zakaj? Da bi bilo konec negotovosti, da bi si novi selektor lahko podrobno ogledal in spoznal igralce, ki jih namerava poklicati v reprezentanco ...

Za iskanje novega selektorja je odgovoren predsednik NZS Radenko Mijatović. Nima prav lepe in hvaležne naloge, saj bo izbral kandidata, ki zagotovo komu ne bo všeč. Večina slovenskih trenerjev zagovarja tezo, da imamo pri nas dovolj kakovostnih trenerjev in da bi morali zato za selektorja izbrati nekoga iz njihovih vrst. Glede marsičesa bi se s tem lahko strinjali, toda dejstvo je, da so priložnost na klopi slovenske reprezentance do zdaj dobili samo slovenski trenerji, ki so z dvema izjemama svoje delo opravili slabše od pričakovanj. Morda je res napočil čas, da se za slovenskega selektorja ustoliči tujca, človeka, ki ni obremenjen s preteklostjo ter ni vezan na takšne in drugačne klane, ki delujejo v Sloveniji.

»Pogovarjamo se s tistimi, ki so kandidati za mesto selektorja. Z Matjažem Kekom se še nisem dobil, sicer pa bomo konec naslednjega tedna tako ali tako verjetno sklicali novinarsko konferenco,« je kar malce presenetljivo včeraj povedal predsednik zveze Mijatović, ki ima res polne roke dela.

CELOTEN ČLANEK Z VSEMI PODROBNOSTMI SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TEJ POVEZAVI.