© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2017 17:00:59

KATANČEVA 'POSLOVILKA': Tole je enajst nogometašev, s katerimi bo Slovenija poskušala poskrbeti za škotske solze, Katanec je ...

Znana je še zadnja enajsterica, ki jo bo v ogenj poslal slovenski selektor v odhodu Srečko Katanec.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes v Stožicah odigrala še svojo zadnjo tekmo pod vodstvom Srečka Katanca. Selektor je že po porazu z Anglijo sporočil, da bo obračun s Škotsko njegov zadnji na slovenski klopi, čeprav je dva dneva kasneje dodal, da bo kakopak ostal v primeru preboja v dodatne kvalifikacije. Takoj po tekmi v Londonu v slednje Katanec ni več verjel, potem je dojel, da možnosti vendarle še niso povsem izgubljene, toda zdaj bolj kot ne so. Slovenija potrebuje dva čudeža, tako to, da Malta ne bi izgubila na Slovaškem, kot tudi da bi Gibraltar premagal Grčijo oziroma s slednjo ne bi smel izgubiti, to pa je seveda roko na srce misija nemogoče.

V Stožicah bomo tako danes priča Katančevemu labodjemu spevu, znana pa je tudi že začetna enajsterica, s katero bo Slovenija tekmecu z Otoka poskušala preprečiti preboj v dodatne kvalifikacije. Škoti so v odličnem položaju in z zmago jim bi zagotovo uspelo, toda za to bodo morali premagati kar močno slovensko enajsterico, Katanec se je namreč odločil, da ne bo ob svojem slovesu prav nič eksperimentiral.

POSTAVA SLOVENIJE: Oblak, Struna, Mevlja, Cesar, Jokić, Repas, Kurtić, Rotman, Verbič, Iličić, Matavž.