© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.10.2017 16:11:06

Zvezdnik avstrijske reprezentance ŠOKIRAL Z IZJAVO: To, da ne igram za Srbijo, ni moja napaka, za to so krivi ...

Reuters

Avstrija je sinoči premagala Srbijo s 3:2 in jo spravila pod pritisk za zadnje srečanje v skupini. Je pa svoje avstrijske reprezentančne kolege močno presenetil odziv enega največjih zvezdnikov.

Marko Arnautović je bil tisti, ki je srbske navijače najprej pahnil v žalost v 76. minuti, ko je izenačil na 2:2, ob koncu srečanja, pa je Avstrijce uspel še dokončni preobrat za zmago s 3:2 v tekmi, ki jim ni pomenila praktično nič, kar se tiče tekmovalnega vidika.

Je pa bila tekma zelo težka za Avstrijca srbskih korenin, ki je nenadejano postregel s šokantno izjavo po dvoboju. "Srbija ima fenomenalne igralce, ampak mi smo bili danes močnejši. V prvem polčasu so bili solidni, toda želeli smo vršiti pritisk in jim onemogočiti razvoj prepoznavne igre. Ustvarili smo si precej priložnosti."

arnautovic

"Avstrija ni imela kaj za izgubiti, saj smo vedeli, da je za nas SP nedosegljivo. Želeli smo se predstaviti v profesionalni luči, igrali smo kot moštvo in zmagali," nato pa postregel s temle:

"Ne igram za Srbijo, ampak to ni moja napaka. To je napaka drugih ljudi. Jaz bom v ponedeljek s srcem navijal za Srbijo. Igrajo doma, stadion bo poln do zadnjega kotička in gremo na svetovno prvenstvo. Ljubim Srbijo, a sem profesionalec. Moja družina pa prihaja iz Srbije," je še zaključil Arnautović in zagotovo dvignil ogromno prahu tako v obeh svojih domovinah.