© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.10.2017 13:00:23

NOV KATANČEV ŠOV! IZJAVA, KI JE BILA TRIK, da ima zdaj mir? To morate prebrati, da bi verjeli (video)

Martin Metelko

Nova tiskovna konferenca Srečka Katanca in nove velik šov. Tukaj je, hitro, s prepisom in vsemi izjavami. Ne bo vam žal.

Tu je! Novinarska konferenca v celoti. Nekaj delov je seveda izpuščenih, a za kompletno popolnitev imate na voljo še videoposnetek. Za zdaj pa uživajte v tej predstavi slovenskega selektorja

"Pričakovanja so takšna kot pred vsako tekmo. Matematika še ni rekla zadnje. Dokler obstaja minimum možnosti, morajo fantje igrati na najboljši način. Fantje so pripravljeni, atmosfera je dobra, tako da ..."

"Škotska ima svoje karakteristike, ki so vsem znane. Doma so bolj agresivni kot v gosteh, a vedno stremijo k tej igri. Kar se tiče poškodb, to je del nogometne igre. Če se želiš uvrstiti na veliko tekmovanje, moraš imeti velik kader. Tudi sami imamo svoje težave tako kot oni. Morali bomo brez njih, tako kot oni."

katanec

In potem je sledil šov na vprašanje, ali je bila izjava na Wembleyju zgolj trik.

"Kaj je trik, kaj ni, to si lahko mislite sami. Zdaj se vidi, kaj je moja izjava povzročila. Tisti, ki so eno, dve leti delali proti meni in reprezentanci, jih danes ni tukaj. Tako da je zanimivo. Mi moramo storiti svoje, in potem čakati na drugo tekmo. Dokler matematika ni končana, tudi naše delo ni končano."

Z izjavami pa je seveda nadaljeval v precej resnejšem tonu.

"Če bi bilo možno, bi bilo na stadionu 16.000 Škotov. Tudi če bi bil kdo utrujen, ga bi to dodatno motiviralo. Sem absolutno miren, vem, kaj smo postorili v vsem tem času. A ne bi preveč o tem. Moramo jo odigrati na čim boljši način."

"Zadnjič so me vprašali, kaj bi spremenil, če bi imel možnost, in sem rekel, da nič. Ni res. Če bi 80 minut igrali bi bili mi na evropskem in svetovnem prvenstvu. Teh zadnjih 10, morda 5 minut bi spremenil. To se dogaja vsem. Hrvaški, Srbiji. Danes je nogomet tak, da obstajajo momenti, ko odločajo izkušnje, pripravljenost. Ali imaš ekipo, ki igra skupaj pet, šest ali sedem let, tako kot ekipe funkcionirajo, kot denimo Islandija recimo. Na koncu je faktor sreče vedno prisoten, tudi sodniški. Objektivno imaš obdobje, ko ti gredo na roko tudi sodniki. Dve situaciji sta lahko tudi na Wembleyju enajstmetrovki. Lahko bi se razpletlo drugače. Goli so povezani z marsičem. V Angliji smo imeli v glavi, da moramo zmagati. V drugačnem primeru ne bi reagirali tako, da bi šli vsi naprej. Tudi Jan bi se ulegel, zadržal žogo, se povaljal, žogo poslal daleč naprej in bi se ubranili. A to ni bilo v naših mislih"

srecko katanec slovenija nogomet
www.alesfevzer.com

Prišle so tudi osebne težave v fizičnem smislu. Le kaj je narobe s Katancem? K sreči ni nič hudega, omenil pa je tudi katanščino. Povedal pa je tole: 

"Jutri imamo še tekmo. Kje pa piše, da smo končali? Morda imamo novembra še dve tekmi, morda kasneje še svetovno prvenstvo. Matematika še ni končana. Sicer pa imam določene osebne probleme, nič groznega, ampak fizično. Malo moram poskrbeti zase. Ni sporno, bom dokončal delo. Ali je to jutri, v dodatnih kvalifikacijah ali pa po svetovnem prvenstvu. Saj veste da nisem ravno vešč z uporabo besed, da govorim 'katanščino'. To je hec, a ne? Tiste privatne zadeve, ki jih imam, bom pač prestavil, če bo treba." 

"Škotska deluje kot celota izjemno dobro. Tudi tisto, ki so jo izgubili proti Slovaški, so bili Škoti enakovredni. Meni je Škotska že prej delovala kompaktno. Igrajo na način, ki nam ne ustreza najbolj. Predvsem ko igrajo doma, jih ponese občinstvo. Z njimi živijo ko igrajo ali ne, tudi če ni pozitivnih rezultatov. Na vsaki tekmi je pomembno, kako si taktično postavljen. Tekme odločajo trenutki, kdo je bolj agresiven, kdo gre boljše na drugo žogo. Nisem presenečen nad njihovo formo. Normalno je, da ti skozi deset tekem doživiš vzpone in padce. Če imaš moštvo, ki je sposobno držati ritem, si super. SO obdobja, ko ti gre in ko ti ne gre. Tako pač je."

"Seveda je vsaka tekma zgodba zase, čeprav je bilo doma v zadnjem letu ali dveh veliko negativnosti. Zadovoljen sem s tem, kako je ekipa igrala doma, tudi določene v gosteh. Ampak solidnost pač ni dovolj na tem nivoju. Moraš biti odličen. Zadovoljen sem z obrambo, da smo prejeli le pet zadetkov, od tega Litva dva. Imamo probleme v napadu in upam, da jih rešimo jutri na tekmi proti Škotom. Manjka nam dosti. Proces, ki je bil vpeljan v zadnjem obdobju, smo vsi, tudi jaz, sem dal 10-15 igralcev, ki bodo potrebovali v naslednjih letih še ogromno tekem, izkušenj in predvsem kontinuiteto igranja v klubih. Če tega ne bo, ne bodo na ravni, ki jo potrebuješ za mednarodno prizorišče."

katanec GW1_5495
Grega Wernig