© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.06.2016 11:32:14

V Marseillu pa kar ni miru (foto + video)

Ruski huligani povzročajo največ težav.
Ruski huligani povzročajo največ težav.
Reuters

Poročali smo že o tem, da so se v četrtek zvečer v Marseillu angleški navijači spopadli s policijo in skupino domačinov. Pred današnjo prvo tekmo njihove reprezentance z Rusijo pa so razgrajali tudi včeraj.

Vse skupaj se je začelo sredi popoldneva in sicer na isti lokaciji kot v četrtek. Francoska policija jih je skušala umiriti s solzivcem, medtem ko so oni v predstavnike reda metali steklenice. Iz gostiteljice prvenstva poročajo, da so bile zvečer stvari po nadzorom, aretiranih pa je bilo devet ljudi.


Angleški navijači so ob razgrajanju prepevali različne pesmi, med njimi so bile tudi tiste uperjene proti IRA in Nemčiji. Prav tako so peli 'F**k off Europe, we're all voting out', kar bi v prostem prevodu pomenilo 'je*i se Evropa, glasovali bomo za izstop iz EU'. Za konec pa so postregli še s pesmijo proti gostiteljem Eura, katere besedilo v slovenščini zveni takole: 'Usedite se, če sovražite Francoze.'

anglezi vszi
vszi
Nekateri angleški navijači so dejali, da so samo peli, policisti pa so - po njihovem mnenju - povsem brez potrebe uporabili solzivec.

Pozneje so se v incidente vključili še ruski navijači, ki so se pred bari, restavracijami spopadli z angleškimi. Otoški mediji poročajo, da so bili v napad vključeni tudi domačini, med katerimi naj bi prednjačili navijači Marseilla, ki so v Angleže metali prižgane bakle.

Galerija