© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.06.2016 09:53:23

Payet v solzah po izjemnem zadetku (video)

Reuters

Čeprav je za nami šele ena tekma letošnjega Eura, in jih je do konca ostalo še 50, lahko že zdaj brez prevelikega tveganja zapišemo, da se bo sinočnji zadetek Dimitrija Payeta gotovo znašel v konkurenci za najlepši gol na turnirju.

Devetindvajsetletni član West Hama je svoj dvajseti nastop za izbrano vrsto kronal z izjemnim zadetkom v 89. minuti, s katerim je Franciji prinesel prvi komplet točk v skupini A.


Na drugi strani pa je ta pomenil veliko razočaranje za Romune, ki so bili samo nekaj trenutkov oddaljeni od velikega remija z enim izmed favoritov prvenstva.

Payeta je zadetek močno ganil, kar se je videlo v sodniškem podaljšku, ko ga je selektor Didier Deschamps zamenjal in mu privoščil stoječe ovacije polnega Stade de Francea.

Fant je namreč z igrišča odšel v solzah. Pozneje je svoj čustveni odziv tudi razložil. "Bilo je veliko stresa in pritiska. Če bi mi kdo povedal, da se bo tako izšlo, mu nikoli ne bi verjel. Na začetku sezone si veliko ljudi ni mislilo, da bom sploh tu in po golu so me preprosto preplavila čustva," je dejal Payet, ki je ob zadetku prispeval še podajo za gol Olivierja Girouda.