© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.11.2015 20:37:41

V Hannovru preprečili nove teroristične napade?

Reuters

Iz Nemčije prihaja vse več (grozljivih) podrobnosti o poskusu terorističnega napada med tekmo Nemčija - Nizozemska.

V torek zvečer bi morala biti v Hannovru na sporedu prijateljska tekma med nogometnima velesilama Nemčijo in Nizozemsko, ki pa je bila zaradi novih groženj terorističnih napadov uro in pol pred prvim sodniškim žvižgom odpovedana.

Srečanje med Nemčijo in Nizozemsko bi moralo biti na sporedu ob 20.45, že dve uri in pol pred začetkom pa so se začele prve težave. Najprej so na stadionu odkrili sumljiv kovček, zaradi katerega so začeli z rahlo zamudo na stadion spuščati gledalce, petnajst minut po odprtju vhodov pa so dokončno odpovedali tekmo in začeli z evakuacijo gledalcev, ki so že vstopili na objekt.

Z VOZILOM V STADION?
Po prvih informacijah je policija prejela nekaj groženj terorističnih napadov, kasneje pa je začelo v javnost prihajati vse več grozljivih podrobnosti o vzrokih za odpoved. Med drugim naj bi pred stadionom odkrili reševalno vozilo, v katerem je bil eksploziv. Po podrobni preiskavi je policija ugotovila, da sploh ni šlo za reševalno vozilo, ampak so ga storilci le prebarvali v barve, ki so značilne za to vozilo, z njim pa naj bi storilci zapeljali kar v glavni vhod in sprožili silovito eksplozijo. "Prejeli smo resen namig, da je nocoj znotraj stadiona načrtovan bombni napad," je o vzrokih za odpoved na kratko spregovoril šef hannovrske policije Volker Kluwe.

Tamkajšnja policija je nemudoma začela tudi z obširno preiskavo. Varuhi zakona so tako zaprli vse izhode iz garaže in bodo podrobno pregledali vsako vozilo posebej, kot tudi tiste, ki so parkirani v okolici objekta.

Na tekmi naj bi se pojavili tudi številni visoki gostje, v času odpovedi pa je bila v bližini stadiona tudi nemška kanclerka Angela Merkel, ki so jo nato odpeljali na varno lokacijo, v mesto Hannover pa so napotili še dodatne enote posebne policije. Nemški mediji še poročajo, da reprezentanc v času odpovedi ni bilo na stadionu.