© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.11.2015 14:06:10

(Pre)drzni danski novinarji: Slecite Švede in Ibrahimovića

Sila pomembna tekma danes čaka tudi nogometaše Švedske in Danske. Slednjim tamkajšnji mediji pošiljajo drzno sporočilo.

Danes bomo dobili še zadnja dva udeleženca evropskega prvenstva, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija. Eden bo znan po koncu dvoboja v Ljudskem vrtu, kjer se bosta pomerila Slovenija in Ukrajina, drugi pa po srečanju v Københavnu.

V danski prestolnici s svojim prvim zvezdnikom Zlatanom Ibrahimovićem na čelu gostuje Švedska. Očitno pa se gostitelji svojih severnih sosedov prav nič ne bojijo, prej nasprotno, tamkajšnji mediji svojim nogometašem sporočajo, naj jih slečejo iz hlač.

Kljub porazu z 2:1 na prvi tekmi so Danci optimistični, danski tiskani medij Metroxpress pa je šel pri vsem skupaj še korak dlje. Svoje bralce je spravil v smeh z zanimivo naslovnico, ki je sicer sestavljena iz dveh delov. Na njej je v glavni vlogi prvi zvezdnik gostov Ibrahimović, ki ob listanju ostane brez hlač, glavni naslov se pa glasi: "Danes bomo slekli Švede".

Za vse tiste, ki si niso mogli zagotoviti svojega izvoda dnevnika, pa so poskrbeli na svoji spletni strani. Tam lahko namreč čisto vsak sleče švedskega nogometnega zvezdnika, Danci so bojda navdušeni, Švedi pa verjetno malce manj ...