© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
03.11.2015 13:44:45

Prihaja Slovenija. Hočem vstopnico! (video)

Še 11 dni je do težko pričakovanega obračuna Ukrajine in Slovenije v Lvovu, kjer je danes potekala prava vojna za vstopnice.

Ukrajina in Slovenija bosta prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu odigrali v soboto, 18. novembra, ob 18. uri po slovenskem času na stadionu v Lvovu. Da obračun ne bo na precej večjem objektu v Kijevu, je volja selektorja, češ da Ukrajinci v Lvovu, mestu s 730.000 prebivalci blizu poljsko–ukrajinske meje, niso nikoli položili orožja.

Medtem ko lahko slovenski navijači, ki se bodo z različnimi prevoznimi sredstvi odpravili na približno 11 ur trajajočo pot do približno 1000 kilometrov oddaljenega Lvova, vstopnice za 10 evrov že nekaj časa kupijo v spletni trgovini NZS (to bodo lahko storili do vključno petka), se je v Ukrajini prodaja dragocenih lističev začela danes zjutraj.

Po poročanju ukrajinskih medijev so se prvi navijači v vrsto pred blagajno stadiona postavili že sredi noči, prava vrsta je začela nastajati že ob 3. uri zjutraj, nekaj ur pozneje pa je nepregledna množica že presegla ponudbo. Na blagajno je namreč prispelo 7000 vstopnic.

Vsak posameznik je lahko kupil štiri vstopnice, tako ni bilo malo takšnih, ki so domov odšli praznih rok. Tisti, ki so dobili, kar so želeli, so plačali med 70 in 300 ukrajinskih grivn, to je med  2,8 in 11,9 evrov.

Ne pa tudi možakar, star okoli 40 let, ki je v vrsti preživel polovico noči in uspel kupiti dve vstopnici za tekmo, za sebe in za svojega botra: "Ko sem prišel, je bilo tu že nekaj sto ljudi. Pa poglejte zdaj, koliko jih je ... Vstopnic ne bo dovolj za vse."

Enemu od navijačev, ki je izplen večurnega čakanja trdno držal v svoji roki, je nekdo ponudil menjavo: dve vstopnici za tekmo lige prvakov med Šahtarjem in Malmojem za eno vstopnico dodatnih kvalifikacij. "Nisem privolil, niti približno. Tekma med Ukrajino in Slovenijo je precej boljša," je odločno dejal.

Zanimivo, med navijače so se pomešali tudi številni novinarji, tudi švedski, ki so v pričakovanju večernega obračuna lige prvakov iskali zanimive zgodbe. In jo nespretno našli, saj so bili prepričani, da je takšno zanimanje navijačev povzročilo gostovanje njihovega Malmoja, ki bo nocoj gost Šahtarja prav v Lvovu.