© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.10.2015 15:55:24

Slovenci navdušili tudi letališke delavce

Nikola Miljkovič

Slovenska nogometna reprezentanca je že v bližini Riminija, kjer se pripravlja na zadnjo kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti San Marinu, ki bo na sporedu v ponedeljek ob 20.45.

Tekma sama nima posebnega naboja, saj je Slovenija praktično uvrščena v dodatne kvalifikacije, kljub temu in skromnemu tekmecu pa je požela nekaj navdušenih pozdravov.

Ko je slovenska vrsta pristala na letališču v Riminiju, so tamkajšnji delavci povlekli iz žepov svoje telefone in na avtobusu fotografirali izbrance (in) Srečka Katanca. Ne nazadnje je na Apeninskem polotoku nogomet skoraj religija, tako da niti slovenski igralci ne ostanejo neopaženi, predvsem tisti, ki so oziroma še igrajo pri naših zahodnih sosedih.

slovenija san marino nm3
Nikola Miljković

A Italija sama ne bo imela posebnega pomena v teh zadnjih dveh dneh slovenskih kvalifikacij. Tekmec bo San Marino, nogometni palček, ki je v svojih 132 uradnih tekmah zbral le štiri neodločene izide (enega v teh kvalifikacijah poti Estoniji) in zmago (proti Liechtensteinu).

Tako bi morala tekma proti državici, ki naj bi jo po legendi v 4. stoletju ustanovil sveti Marino s hrvaškega otoka Rab, Sloveniji, ki v nogometnem svetu uživa neprimerno več ugleda, pomeniti bolj ali manj le nabiranje samozavesti pred novembrskimi dodatnimi kvalifikacijami oziroma zgodnje priprave nanje.

KDO BO TEKMEC SLOVENIJE?
Prav za dodatne kvalifikacije pa je teoretično še kar nekaj tekmecev v igri za dvoboj s Slovenijo, kot so Turčija, Nizozemska, Albanija, BiH, Ukrajina, Slovaška, Poljska, Madžarska, Romunija, Švedska, Rusija, Hrvaška, Norveška, Danska ...

birsa NIK_0530
Nikola Miljkovič

Toda preračunavanje in špekulacije, s kom bo Slovenija igrala v dodatnih kvalifikacijah, še niso toliko v ospredju pri igralcih. Je pa zavedanje, da je vsaka reprezentančna akcija še kako dobrodošla.

"Vsako tekmo je lepo odigrati, vsaka tekma je pomembna in takšna bo tudi ta. Tudi za nas bo spet nek določen test, možnost, da se dodatno uigramo in da se dobro pripravimo na dodatne kvalifikacije. Je dobrodošla tekma," razmišlja Valter Birsa, ki bo danes ob 18. uri skupaj s soigralci preizkusil zelenico stadiona, na katerem bo jutri tekma.