© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
11.10.2015 12:40:37

Bosta Klopp in Lewandowski znova združila moči?

Reuters

Jürgen Klopp je pred dnevi uradno sedel na klop Liverpoola. Nemški strokovnjak že pogleduje proti januarskem prestopnem roku.

Brendan Rodgers je po nekaj več kot treh letih moral zapustiti klop Liverpoola, nasledil ga je nemški strateg Jürgen Klopp, ki je po ustoličenju podedoval tudi zasedbo, ki jo je v omenjenem obdobju skupaj sestavil 42-letni Severni Irec. Kot vsak trener, bo tudi nekdanji strateg Dortmunda nekaj igralcev, ki ne ustrezajo njegovemu sistemu, prečrtal in jih skušal nadomestiti z igralci, ki so po njegovem mnenju ustreznejši. Težava v tem trenutku je ta, da je prestopni rok zaključen, tržnica pa se bo znova odprla januarja. Do takrat bo moral Klopp staviti na sedanjo zasedbo, ob odprtju trga pa bo brez dvoma skušal najti nogometaše z ustreznimi karakteristikami. Vprašanje je le, koliko denarja mu bodo namenili vodilni možje Liverpoola, saj je Rodgers za čas svoje vladavine zapravil skoraj 300 milijonov angleških funtov.

Angleški mediji poročajo, da je na vrhu seznama želja član Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski, s katerim sta že sodelovala v Dortmundu. Klopp je poljskega reprezentanca celo pripeljal v Nemčijo, ko mu je zaradi odpovedanega letalskega leta odpadel prestop v Blackburn.

Lewandowski je v svoji karieri že večkrat opozoril nase, nazadnje ne prav tako dolgo nazaj, ko je v devetih minutah dosegel kar pet zadetkov. Vprašanje pa je, ali so se pri Bayernu pripravljeni odreči rojenemu strelcu, ki sicer pri Guardioli nima tako vodilne vloge kot jo je imel pod Kloppom v Dortmundu. Bo prav staro sodelovanju obudilo novo?