© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
06.10.2015 08:39:53

Nič več, kot je bilo: tako je bil videti zgodovinski trening

Milivoje Novaković
Milivoje Novaković
Arsen Perić

Ene od najslavnejših osamosvojitvenih besed kot pribite držijo tudi tokrat.

Slovenska reprezentanca včeraj popoldne ni trenirala v polni zasedbi, pravzaprav je bila od nje kar precej oddaljena. Toda ko se bodo pisale zgodovinske knjige, to ne bo štelo prav nič. Opravila je namreč prvi trening v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, ki še ni povsem dokončan, a že zdaj ponuja izjemne pogoje za delo in v tem pogledu predstavlja začetek neke povsem nove zgodbe.

041-5-foto1 ap

Niti približno ne drži, da je bilo, kar zadeva priprave, doslej vse slabo. Kje pa, tako kot pred osamosvojitvijo je bilo tudi pred tem velikim korakom za slovenski nogomet marsikaj lepo, celo nepozabno. Mnoga igrišča zelo dobro pripravljena, mnogi gostitelji srčni, mnoge priprave uspešne. Toda izbrana vrsta naše države je včeraj prvič trenirala povsem na svojem.

041-5-foto3 ap

Seveda bo center namenjen še marsikomu, toda v prvi vrsti je to dom reprezentance, ki nam je dala že ogromno in ki bo, o tem smo prepričani, v bližnji in bolj oddaljeni prihodnosti uspehe nadaljevala. Zdaj, ko na zelo pomembnem področju resnično nič več ni tako, kot je bilo, še toliko lažje. Oziroma z besedami reprezentantov: "Nismo prvi, ki imajo kaj takega, toda marsikdo tako v reprezentančnem kot v klubskem nogometu to še vedno nima. Predvsem pa smo dobili kompleks, ki bo rasel z nami in mi z njim."