© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
05.10.2015 19:44:08

Prevarani Casillas v tožbo zaradi izgubljenega pol milijona evrov

Reuters

Vratar Porta Iker Casillas je vložil tožbo proti španskemu bančnemu konglomeratu Bankii.

Španski vratar je izjavil, da so ga pri Bankii pred štirimi leti prevarali, ko so mu bančniki zagotovili, da bo v delnice vloženih pol milijona evrov pri njih na varnem.

A to se ni zgodilo, Ikerju so sporočili, da lahko na denar kar pozabi, vendar pa se je zdaj odločil, da bo Bankio vseeno tožil, še več, postal bo obraz vseh tožnikov, v imenu katerih se bo s to tožbo ukvarjalo podjetje Arriaga Associate. Španec se namreč v tej zagati ni znašel sam, temveč je ista usoda doletela na tisoče strank, ki so jim z lažnimi nasveti in prevarami "svetovali", v katere delnice naj vložijo svoj denar, čeprav so vedeli, da bodo ta podjetja v kratkem propadla.

Iker in ostale ogoljufane stranke Bankio med drugim tožijo zaradi kršitev pravnih obveznosti zagotavljanja točnih informacij, preglednosti in zvestobe svojim strankam.

"Slišal sem, da bo Arriaga poskušal pomagati oškodovancem. Gre za kompleksno stvar zato bomo to prepustili strokovnjakov. Skoraj vseeno mi je za znesek, bolj boli vedenje, da so me ogoljufali," je dejal Casillas.