© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
05.10.2015 14:11:36

Mladen Rudonja športni direktor Olimpije? Ne drži!

Grega Wernig

Vodstvo Olimpije zanikalo govorice, da se upravi ljubljanskega kluba pridružuje tudi Mladen Rudonja.

Olimpija doživlja čisto pravo transformacijo. Potem ko je klub prevzel Milan Mandarić, se je novi generalni direktor Ranko Stojić najprej lotil prenove igralskega kadra, zdaj je na vrsto prišla tudi uprava zeleno-belih. Ljubljančani sicer še molčijo o tem, kdo vse se je priključil Stojiću pri vodenju kluba, a prej ali slej se bo zgodilo tudi to.

Še prej pa je prišla uradna potrditev, da Mladena Rudonje ni med tistimi, ki bodo zasedli eno od vodstvenih funkcij pri Olimpiji. Požar Report je v javnost spravil novico, da se Primorec zagotovo seli v Stožice, tam naj bi prevzel vlogo športnega direktorja, ki je v tem trenutku prosta. Nazadnje jo je zasedal Milenko Aćimović, nato je vse, kar zadeva kadrovske odločitve, v svoje roke prevzel Stojić. A slednji ima ogromno dela in nič pretresljivega ne bi bilo, če bi Olimpija res dobila novega športnega direktorja. Ampak vsaj za zdaj se to še ne bo zgodilo.

Ljubljančani so namreč že objavili izjavo za javnost, v kateri so govorice odločno zavrnili. "Kljub novi prepričljivi zmagi nogometašev Olimpije, ki so včeraj v Stožicah z visokih 5:0 odpravili moštvo Krškega, se je danes v dopoldanskih urah na enem od rumeno obarvanih spletnih portalov pojavila informacija, da bodo zeleno-beli do konca tekočega tedna dobili novega športnega direktorja. Avtor članka je navedel ime Mladena Rudonje, kar pa ne drži! V NK Olimpija Ljubljana je po izjemnem začetku sezone in navdušujočem nizu zmag vzdušje na najvišji možni ravni. Tako v slačilnici, kjer vajeti čvrsto v svojih rokah drži glavni trener Marijan Pušnik s sodelavci, kot tudi v klubskih prostorih, kjer se bodo v naslednjih dneh začele izvajati obsežne marketinško-promocijske aktivnosti za prvo četrtfinalno pokalno preizkušnjo s Celjem (21.10.) in večni derbi z Mariborom, ki bo na sporedu tri dni kasneje (24.10.). Predsednik ŠDNK Olimpija Ljubljana Milan Mandarić je zelo zadovoljen z delom vseh deležnikov, ki so vsakodnevno vpeti v klubsko dogajanje. Še posebej pa poudarja rezultatsko uspešnost, za katero sta najbolj zaslužna prav generalni direktor Ranko Stojić in glavni trener Marijan Pušnik s sodelavci. Reprezentančni premor prihaja ob pravem času, saj bodo Ljubljančani še bolj strnili svoje vrste v želji in upanju, da se zaključek jesenskega dela državnega prvenstva odvije po njihovih pričakovanjih. V 13 prvenstvenih krogih so zmaji zbrali zavidanja vrednih 29 točk z impresivnim razmerjem med doseženimi in prejetimi zadetki (36:8), kar je le še okrepilo samozavest kapetana Andraža Šporarja in druščine, ki se za tovrstnimi insinuacijami oziroma lažmi ne ozirajo. NK Olimpija Ljubljana ima svojega direktorja! Ranka Stojića," piše v izjavi za javnost.

Rudonjo so nekateri sicer z zmaji povezovali še preden je Mandarić odkupil klub od Izeta Rastoderja, toda od tega nato ni bilo nič. Tudi zaradi tega, ker naj bi Rudonja želel prav vlogo športnega direktorja, Mandarić pa mu je ni želel dati.  "Rudonji sem povedal, da za mesto direktorja nima dovolj izkušenj. Bil je odličen igralec, nekaj časa je bil v Kopru. Ne morem nekomu naložiti velike odgovornosti in nato čakati, da bi videl, kaj bo naredil. Nimam časa za to. Potem bi moral preveč hitro menjati ljudi, česar pa ne maram," je v intervjuju za Ekipo tedaj dejal Mandarić.