© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2015 19:19:39

Primadone je motilo, ker je bil maser predaleč

Steven Gerrard je v svoji avtobiografiji izrekel kar nekaj pikrih na določene soigralce iz angleške reprezentance, s katerimi je sodeloval na svetovnem prvenstvu 2010.

Steven Gerrard je spisal avtobiografijo, ki bo v kratkem prišla na prodajne police. In bi bila bržčas prodajna uspešnica. Vendarle gre za enega najboljših angleških nogometašev vseh časov, prav tako že izseki iz knjige v teh dneh dvigujejo veliko prahu. Dolgoletni kapetan Liverpoola, ki je pred kratkim zapustil Anfield in odšel v Združene države Amerike, se je v knjigi spomnil številnih, s katerimi je sodeloval oziroma tekmoval, dotaknil pa se je tudi svojih soigralcev iz reprezentance. Obudil je spomni na selekcijo, ki se je leta2010 s Slovenijo borila na svetovnem prvenstvu v JužniAfriki, in bil pri nizanju misli tudi precej oster. 

"Kot kapetan na svetovnem prvenstvu preprosto nisem mogel verjeti, kako in zakaj so tarnali določeni nogometaši. Ves čas so se nekaj pritoževali, pritožbam ni bilo videti konca, še najhuje pa je, da so bile namenjene malenkostim," pravi 35-letnik, ki je za Anglijo odigral kar 114tekem in ob tem zabil tudi 21 golov

"Najbolj mi je v spominu ostala skupina nogometašev, ki je prišla k meni in začela tarnati, kako morajo prehoditi 50 metrov dolgo pot do maserja. V tistem kadru je bilo kar nekaj posameznikov z velikim egom, poleg tega so se na trenutke obnašali kot pravi otroci. V tistem kampu v Rustenburgu je resnično ves čas prihajalo do sila neprijetnega in motečega pritoževanja," je pristavil Gerrard. Kljub temu so se Angleži tedaj z zmago nad Slovenci (1:0) prebili v osmino finala, a nato tam kar z 1:4 izgubili z Nemčijo.