© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2015 09:22:51

Zahović: Jaz in Katanec? Midva nisva pomembna!

Drago Wernig - TAKA

V Novi Gorici nogometni spektakel za velike korake male Miše.

Po sobotnem derbiju med Gorico in Mariborom, ki so ga s 4:1 dobili aktualni prvaki, se v nedeljskem popoldnevu v mestu vrtnic obeta še en spektakel. Tokrat dobrodelni, nogometaši in druge javne osebnosti bodo združili moči, da bi pomagali. Glavna organizatorja dogodka sta zakonca Prelog, ki zadnja leta s svojo hčerkico Mišo bojujeta veliko bitko in poskušata storiti vse, da bi njuna skoraj štiriletna hčerkica shodila. Miša se je namreč rodila tri mesece prezgodaj in je zaradi pomanjkanja kisika utrpela hude poškodbe možganov. Ima cerebralno paralizo, ki jo hudo gibalno ovira, zato jo starša vsakodnevno vozita na številne terapije, vse v želji, da bi Miša končno shodila. Teh fizioterapij naše zdravstvo na žalost ne krije, ker pa so finančno seveda ogromen zalogaj, družina Prelog potrebuje pomoč.

ŠTEVILNA ZVENEČA IMENA
Prav zato so se odločili, da bodo v Športnem parku v Novi Gorici danes s tem namenom organizirali nogometni spektakel, obeta se nadvse prijetno druženje. Za obilico smeha bo poskrbel Denis Avdić, za glasbo številni glasbeniki, za zanimivo dogajanje na zelenici pa najprej otroci iz nogometnih klubov Gorica, Primorje in Bilje, potem na medsebojnem dvoboju legende Gorice in Primorja, za konec pa na pravi poslastici zlata generacija slovenske reprezentance in zlata generacija vijoličastih. Na eni strani bodo Srečko Katanec, Zlatko Zahović, Mile Aćimović, Aleš Čeh, Sebastjan Cimerotič, Miran Pavlin, Mladen Rudonja, Milan Osterc in številni drugi nogometaši, ki so leta 2000 in 2002 poskrbeli za prvi dve slovenski pravljici, na drugi pa Ante Šimundža, Marinko Galić, Kliton Bozgo, Amir Karić, Muamer Vugdalić, Bojan Prašnikar in preostali člani moštva, ki je leta 1999 poskrbelo za delirij v štajerski prestolnici.

BISTVO JE POMAGATI
Po več kot trinajstih letih bosta torej veliki slovenski nogometni imeni znova združili moči. Srečko Katanec v vlogi selektorja slovenske reprezentance in Zlatko Zahović kot poveljnik zlate generacije, ki nad poudarjanjem tega ni ravno navdušen. "Ker menim, da nima smisla, nima pomena. Jaz in Katanec res nisva pomembna, bistvo je nekaj povsem drugega. Bistvo je skušati pomagati deklici Miši, dogodka se bom udeležil z velikim veseljem," je po sobotni zmagi med drugim povedal športni direktor Maribora.

DA BI LAHKO HODILA
Dogajanje v Športnem parku se bo sicer začelo ob 14. uri. Celoten izkupiček od vstopnic (stane 7 evrov) bo namenjen fizioterapijam male Miše, razigrane deklice, ki je v preteklih dneh spoznala številne slovenske nogometne junake in katere največja želja v tem trenutku je, da bi lahko hodila. "Pričakujemo spektakel, dve zvezdniški zasedbi bosta poskrbeli za nepozaben dogodek. Ostajam optimist, verjamem, da bo stadion premajhen za vse, ki bi si na delu želeli ogledati največje slovenske nogometaše. Ne nazadnje gre za dobrodelen dogodek, naša največja želja pa je seveda, da bi v popolnosti uspel in da bi lahko pomagali Miši shoditi," je optimističen organizator Aleš Prelog.