© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
A.Z.
A.Z.
13.09.2015 13:40:41

Še vedno sem samski, zato potrebujem zobe

vszi

Ko ti na prijateljski nogometni tekmi nasprotnik izbije zobe in zlomi čeljust, je edina prava opcija, da te napotijo k zdravnikom, ki se s tem ukvarjajo.

Težave pa nastanejo, ko boste prebrali zgodbo nogometaša, natančneje vratarja, ki igra v nižjeligaški konkurenci, natančneje v Northern premier league division one. Če to pretvorimo v rang tekmovanj angleškega nogometa, se številka ustavi pri 8. Seveda tam ne gre več za profesionalno nogometno udejstvovanje, ampak za polamaterske ekipe, ki se le stežka prebijajo iz sezone v sezono. 

Tako je tudi pri nogometaših, ki nekaj seveda zaslužijo, a ne dovolj, da bi opustili svoje službe, za polamatersko brcanje žoge. Splet okoliščin pa je hotel, da se mesec dni po prijateljski tekmi pred novo sezono osmega ranga tekmovanja govori še danes. 

Natanko osmega avgusta je takrat na tekmi med Halesowen Townom in Tividalom prišlo do incidenta, ki je prekinil tekmo. Z vso močjo sta takrat trčila vratar Halesowna Daniel Platt in Joel Ayetti. Ayettija so takrat nezavestnega pripeljali v bolnišnico, kjer je moral ostati nekaj dni, na kar so ga brez hujših posledic izpustili. Vratar Platt pa je na tleh obležal z zlomljeno čeljustjo in s tremi izruvanimi zobmi.

Poškodbe so bile tako hude, da so mu morali operativno popraviti čeljust, zob pa nesrečnik še nima. Razlog? Enostavno predrag račun za zobno rekonstrukcijo. Ta znaša kar 9000 evrov in za Platta so morali začeti zbirati denar na več različnih načinov.

Do sedaj so se igralci celo odločili za depilacijo, odigrali bodo poker turnir in poleg tega še nekaj stvari prodajali na dražbah. Združenje profesionalnih nogometašev v Angliji je dodalo še nekaj več kot 4 tisočake in kmalu bo nesrečnik dobil nove zobe. Zdaj je brez njih odigral že eno tekmo, ki pa jo je njegova ekipa izgubila s 3:1.

Platt je ponudil tudi izjemno zanimivo iztočnico, zakaj potrebuje zobe: "Še vedno sem samski, zato je delo na zobeh pomembno," je najprej dejal 23-letni vratar, ki je nato ponudil vpogled v sam dogodek: "Nisem si mislil, da bo tako hudo. Vseskozi sem spraševal, če sem v redu, oni pa so samo kričali naj pride fizioterapevt. Ko so mi rekli, da nimam zob, sem samo gledal, če jih je kdo pobral."

Nesrečniku želimo čimprejšnji poseg, s katerim se bo lahko znova nasmehnil. Iz kakršnih razlogov že.


Galerija