© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2015 12:56:46

Katančev seznam za Švico in Estonijo: Zraven tudi Kapun in Skubic

Nikola Miljković

Srečko Katanec je v Slovenski filharmoniji v središču Ljubljane razkril seznam reprezentantov za prihajajoči kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Franciji.

Slovenska reprezentanca se bo 5. septembra v Baslu pomerila s Švico, tri dni kasneje pa jo v Ljudskem vrtu čaka še domač dvoboj z Estonijo, ki je na prvi tekmi presenetljivo ugnala četo Srečka Katanca z 1:0.

Selektor slovenske reprezentance je s seznamom kar malce presenetil, tako na njem na primer ni dolgoletnega reprezentanta Miša Brečka, ki se je pred sezono iz Kölna preselil v Nürnberg, pa tudi Martina Milca, na seznamu pa so se znašli trije nogometaši iz slovenske lige, ob vratarju Domžal Nejcu Vidmarju je prvi vpoklic dobil tudi njegov klubski soigralec Nejc Skubic, prvič pa je s člansko reprezentanco tudi vezist Olimpije Nik Kapun, ki pa bo s člansko reprezentanco samo dva dni, potem pa se bo pridružil mladi reprezentanci. Iz Maribora tokrat v reprezentanci ni nikogar.

Seznam reprezentantov za tekmi s Švico in Estonijo:
Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico), Nejc Vidmar (Domžale)
Obramba: Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Astana), Bojan Jokić (Villarreal), Luka Krajnc (Cagliari), Miral Samardžić (Rijeka), Nejc Skubic (Domžale), Andraž Struna (PAS Giannina)
Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Borussia Dortmund), Nik Kapun (Olimpija), Andraž Kirm (Omonia), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Dejan Lazarević (Antalyaspor), Nejc Pečnik (JEF United), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Dalibor Stevanović (Mordovia)
Napadalci: Robert Berić (Rapid), Zlatan Ljubijankić (Urawa), Milivoje Novaković (Nagoya)