© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
09.05.2015 10:17:24

Euro U-17: Z enim od glavnih favoritov

Uefa

Selektor Igor Benedejčič bo svoje varovance danes vodil na drugi tekmi evropskega prvenstva za nogometaše do 17 let.

Nasprotnica bo Nemčija, naloga pa bržčas še precej težja kot v prvem krogu, v katerem je Slovenija z 0:1 izgubila s Češko.


Morebiten poraz na drugi tekmi turnirja v Bolgariji bi za Slovence že lahko bil usoden. Če bi se druga tekma med Belgijo in Češko končala z zmago slednje oziroma če bi se tekmeca razšla z remijem, potem naši kadeti v primeru, da bi se v zadnji krog podali še brez osvojene točke, ne bi imeli več nobenih možnosti za preboj v četrtfinale. Tako pač je na velikih tekmovanjih – še preden se dobro ogreješ, je lahko že vsega konec.

915-8-slovenija u17 1
Uefa

V prvem krogu so se Benedejčičevi varovanci sicer dobro upirali češkim rojakom, toda prejeti zadetek iz lepo izvedenega prostega strela je bil usoden. V napadu pravih idej slovenski nogometaši niso imeli, to velja tudi za Jana Mlakarja, člana Fiorentine, ki je bil sicer z osmimi goli najboljši strelec celotnih kvalifikacij.

"Uvodne tekme nismo začeli tako, kot smo si želeli. Imeli smo težave v vezni vrsti, po češkem golu pa se nismo uspeli več vrniti v igro. Spremembe v konici napada niso prinesle želenega učinka, poleg tega pa je na našo predstavo vplivala tudi vročina," je po porazu misli strnil Igor Benedejčič.

sobota ob 18. uri (Burgas) 
SLOVENIJA – NEMČIJA
12. maja ob 18. uri (Burgas)
SLOVENIJA – BELGIJA

Danes, ko se bo tekma začela ob 18. uri, bo njegovim varovancem vnovič vroče; v Burgasu ob obali Črnega morja so temperature že precej visoke. Še dodatno bo ozračje seveda razgrela pomembnost tekme.

"V drugem krogu nas čaka eden od favoritov za končno zmago," se ne slepi Benedejčič in dodaja: "Nemci znajo uspešno igrati na velikih tekmovanjih, toda naredili bomo vse za to, da bomo kar najdražje prodali svojo kožo."

915-8-slovenija u17 3
Uefa

Čeprav se Nemčija, ki je v prvem krogu z 2:0 premagala Belgijo, v dvoboj podaja v vlogi favorita, je selektor Christian Wück previden. "Na igrišče bomo odšli samozavestno, toda z zavedanjem, da ima Slovenija močno ekipo, ki je na podobni ravni kot Belgija. To hkrati pomeni, da ne bo lahko. A po zmagi v uvodnem krogu smo odločeni, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu," prav Wück.

Slednji je že po prvi tekmi ostal brez Niklasa Dorscha, nadarjeni vezist Bayerna se je zaradi poškodbe noge ekspresno hitro vrnil domov.

Za konec dodajmo, da si boste lahko obračun med Slovenci in Nemci ogledali v neposrednem prenosu, in sicer na drugem programu televizijske postaje Eurosport.