© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
09.05.2015 09:32:32

Mourinho razpredal o Messiju in znižal vrednost Guardioli

Reuters

Jose Mourinho se je v svoji karieri že večkrat srečal z Lionelom Messijem.

Tako na klopi Chelseaja, Interja kot Reala. Vendar v preteklosti nikoli ni želel kaj prida govoriti o Argentincu. Zdaj se je spremenilo tudi to.


Portugalec se je dotaknil Messijeve predstave ob sredini visoki zmagi Barce nad Bayernom. "Se sprašujete ali lahko Manchester City z Messijem osvoji ligo prvakov? Ali mogoče lahko Arsenal, Chelsea ali Man United z Messijem osvojijo ligo prvakov? Po mojem mnenju lahko. Ena stvar je moštvo, povsem druga moštvo z Messijem," je dejal trener Chelseaja.

913-9-messi3
Reuters
Nato je šel še dlje. "V finalu lige prvakov je igral z Guardiolo, seveda bo v njem nastopil tudi letos z Luisom Enriquejem. Če bo mogoče nekega dne igral za človeka z imenom Anthony, bo tudi on z njim nastopil v ligi prvakov. Ko analizirate ekipe, si morate zapomniti, da je zaradi tega fanta vse drugače. Vsakič ko sem igral proti Messiju, sem ure in ure premišljeval, kako ga ustaviti. Večkrat smo bili uspešni, včasih ne. Z Interjem smo ga v polfinalu lige prvakov denimo ustavili na obeh tekmah," je razpredal Mourinho in ob tem še nekoliko "znižal" Guardiolovo vrednost.

914-14-15-guardiola2
Reuters
V nadaljevanju se ni pozabil dotakniti niti taktične različice, ki je po njegovem mnenju najbolj primerna, da bi Messiju otežili tekmo, saj se ga po njegovem mnenju ustaviti ne da: "Najbolje ga je pokrivati ena na ena, bolje kot da v to vključite vse igralce. Seveda je na drugi strani takšno pokrivanje skoraj nemogoče. Vsakič, ko sem razmišljal, kako mu najbolj otežiti tekmo, saj ga je ustaviti nemogoče, je bil to najboljši način."

Za konec je Mourinho še dodal, kako ne vidi možnosti, da bi Messi kdaj zapustil Barcelono. "Ampak takšno je moje mnenje. Tako močan klub niti ne more izgubiti takega igralca, on je njihov. Pripada jim, pripada njihovim navijačem. Čeprav v nogometu nikoli ne veste, kaj se bo zgodilo, mislim, da ne bo zapustil Barcelone."