© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2015 13:16:49

Uefa o Črnogorcih aprila, o Gruzijcih maja

Reuters

Evropska nogometna zveza je danes sporočila, da bo kvalifikacijsko tekmo med Črno goro in Rusijo za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji, ki je bila v petek, 27. marca, v Podgorici prekinjena v 67. minuti, disciplinska komisija obravnavala 8. aprila, še eno sporno tekmo med Gruzijo in Nemčijo pa šele 21. maja.

Petkova tekma med črnogorskimi in ruskimi nogometaši je bila prvič prekinjana že po dvajsetih sekundah, saj je zdaj že razkrit privrženec domače izbrane vrste po pičlih dvajsetih sekundah igre z baklo v glavo zadel ruskega vratarja Igorja Akinfejeva.

Ruskega čuvaja mreže so morali na nosilih odnesti z igrišča in na pregled v bolnišnico, po več kot polurni prekinitvi pa se je tekma nadaljevala. A konca ni imela, saj so na stadionu znova zagospodarili huligani in izsilili najprej drugo prekinitev, nemški glavni sodnik Deniz Aytekin pa je nato - po posvetu z angleškim delegatom Barryjem Brightom - v 67. minuti tekmo tudi dokončno prekinil.

Uefina disciplinska komisija pa bo v drugi polovici maja pod drobnogled vzela tudi nedavno kvalifikacijsko tekmo med Gruzijo in Nemčijo. Nedeljska tekma v Tbilisiju se je končala z zmago Nemčije z 2:0, na tej tekmi pa so na igrišče vdrli navijači domače izbrane vrste, hkrati pa je bilo na igrišče odvrženih več pirotehničnih sredstev.