© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
16.01.2015 20:01:26

Cahill pod streho stadiona našel sina (video)

Reuters

V Avstraliji se ta mesec vse vrti okoli nogometa.

Država tam spodaj gosti azijski pokal, v katerem se šestnajst reprezentanc bori za naziv najboljše v azijski nogometni zvezi. Tej so se Avstralci pridružili leta 2006, ko so se odločili zapustiti nogometno zvezo Oceanije. 

Domačini načrtujejo, da bodo v svojem drugem nastopu na tem turnirju prvič osvojili prestižno lovoriko. Pri tem jim bodo v veliko pomoč tudi navijači, ki na tekmah v velikem številu spodbujajo svoje ljubljence. 

Uvodni dvoboj s Kuvajtom si je ogledalo dobrih 25 tisoč ljudi, med katerimi je bila tudi družina 35-letnega napadalca Tima Cahilla. Sin nekdanjega člana Evertona je s tribune pod stropom objekta v Melbournu poklical očeta, ki mu je pomahal. Ko ga je deček prosil naj mu da žogo, je Tim vzel prvo, ki mu je prišla pod roke, in jo z natančno odmerjenim strelom sinu podal natančno v roke. 

Sprva se sliši, da je bilo vse skupaj zelo enostavno, ampak ob ogledu priloženega posnetka boste videli, da je šlo za pravo malo mojstrovino. Cahill je svoje mojstrstvo nato pokazal, ko je bilo to še bolj pomembno, po dobre pol ure igre je bil namreč on tisti, ki je zaključil akcijo avstralske izbrane vrste in z natančnim strelom s približno devetih metrov načel mrežo tekmeca ter takrat izid izenačil na 1:1.