© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
16.01.2015 18:08:55

95 milijonov ali 5 tisoč, vseeno je

Reuters

Odlični kolumbijski napadalec Radamel Falcao se je v zadnjih dneh znašel v nemilosti nizozemskega stratega Louisa van Gaala, ki ga na zadnji tekmi proti Southamptonu ni uvrstil niti na klop za rezervne nogometaše.

Falcao je bil nad odločitvijo nizozemskega strokovnjaka presenečen in jezen, zato si tekme s Southamptonom sploh ni ogledal v živo, temveč je še pred samim začetkom odhitel iz Old Trafforda

V angleških medijih so se že pojavljala razna špekuliranja, kaj se dogaja na relaciji Falcao - van Gaal, zdaj pa je Nizozemec končno postregel z nekaj pojasnili. 

"Radamel se mora dokazati. Takšen je bil dogovor, ko je prišel v Manchester United. Sezone še ni konec in še vedno ima čas, da se dokaže. Vseeno je, če igralec stane 95 milijonov funtov ali pa 5 tisoč. V vsakem primeru se mora dokazati. Morda je dražji nogometaš manj motiviran, toda to ne spremeni ničesar," je dejal van Gaal. 

Manchester si je sicer Falcaa sposodil do konca sezone, po koncu pa ima možnost dokončnega odkupa za 52,5 milijonov evrov. Kolumbijec se sicer za zdaj na Old Traffordu ni najbolje znašel, takoj po prihodu je staknil poškodbo, v zadnjem času pa je - vse do tiste tekme s Southamptonom - nakazal boljše predstave. V premier ligi je Falcao do zdaj odigral 12 tekem in se med strelce vpisal trikrat.