© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.10.2014 19:14:47

Del Bosque: Morali bi biti ponosni na Ikerja

Čeprav je španska nogometna javnost Ikerja Casillasa označila za enega glavnih krivcev ob porazu na Slovaškem, mu je selektor Vicente del Bosque stopil v bran vratarju.

Po septembrski gladki zmagi nad Makedonijo (5:1) so aktualni evropski prvaki Španci sinoči gostovali na Slovaškem. Tudi tam so si obetali vse tri točke, a so se domov vrnili praznih rok. Navijači so za glavnega krivca za poraz skoraj enoglasno določili Ikerja Casillasa, ki ni imel svojega dne.

Del Bosque pa je prepričan, da bi morala biti celotna Španija ponosna, da ima takega vratarja. Poleg tega je dodal, da je številka ena madridskega Reala še vedno v vrhunski formi. "Navijači so mu po porazu na Slovaškem namenili vlogo grešnega kozla. Nikakor nisem mnenja, da je Casillas izgubil svojo čarovnijo. Je izjemen vratar in Španci bi se morali s tem hvaliti," je Del Bosque stopil v bran svojemu kapetanu.

Prav tako pa je v bran stopil tudi Diegu Costi, naturalizirani Brazilec namreč v petih nastopih za furijo žogi še ni našel poti v mrežo. "Enostavno nima sreče, vendar gre za vrhunskega igralca, je najboljši strelec premier lige in tudi v zadnji sezoni je dosegel veliko zadetkov v dresu madridskega Atletica," je dejal 63-letni strateg.