© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
10.10.2014 09:32:23

Lazarević: Čutili smo, da nam bo uspelo

Nikola Miljković

Z njim je slovenska igra postala hitrejša, Dejan Lazarević je v igro slovenske reprezentance vnesel energijo. Veliko energije.

»Super. Ni lepšega kot zmagati. Še zlasti na tako pomembni tekmi. Dobro smo trenirali, tudi ozračje v ekipi je odlično. Čutili smo, da nam bo uspelo, da bomo osvojili ves izkupiček. Švica je zelo kakovostna ekipa, ki ima v svojih vrstah nekaj izjemnih posameznikov, toda vsi po vrsti smo se trudili po najboljših močeh, veliko smo tekli, kar se nam je obrestovalo. V igri sicer ni bilo vse tako, kot bi si želeli, toda nagrajeni smo bili za pristop, ki je bil na najvišji ravni. Vsi smo pristavili svoj delež,« je bil po tekmi zadovoljen Dejan Lazarević, ki je po levi strani igrišča dobesedno letel, s podajo je sodeloval tudi pri akciji za najstrožjo kazen.


OHRANITI MISELNOST
Švicarji so sicer prevladovali, še posebej v prvem polčasu, a prevlade niso znali unovčiti. »Najbrž so bili prepričani, da bodo hitro povedli, ker jim to ni uspelo, so postajali vse bolj živčni, začeli so igrati vse bolj na silo, kar je bila voda na naš mlin. Čakali smo na pravi trenutek in ga dočakali ter osvojili izjemno pomembne točke,« je razmišljal igralec Chieva, ki pa se seveda zaveda, da časa za slavje preprosto ni: »Seveda smo veseli novega uspeha, zelo veseli, toda zdaj moramo misli nemudoma preusmeriti proti Litvi. Pred nami je še ena nadvse zahtevna in pomembna preizkušnja. Ohraniti moramo miselnost, ki smo jo pokazali proti Švici. Tako moramo nadaljevati.«