© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
10.10.2014 09:17:46

Dobrodošla popestritev

Grega Wernig

Reprezentanca se je vrnila v Maribor, kjer so se navijači prvič do zdaj lahko družili in zabavali v nogometnem parku. Ta bo na preizkušnjah izbrane vrste odslej stalnica.

Če bi poročali o tem, da je štajerska prestolnica mrzlično pričakovala sinočnji reprezentančni obračun pod Kalvarijo, bi pretiravali. Zelo pretiravali. Kakšni dve uri pred začetkom v okolici Ljudskega vrta ni bilo čutiti utripa velike tekme. Najti parkirno mesto nikakor ni bila misija nemogoče, ob stojnicah se na pijačo ni čakalo v dolgih vrstah.

Vse to je gotovo v največji meri posledica slabega začetka novega kvalifikacijskega cikla, Srečko Katanec in njegovi izbranci se v Talinu niso izkazali, tudi nekateri bolj sveži dogodki niso blagodejno vplivali na ozračje okrog izbrane vrste. Žal!

Toda okrog hrama slovenskega nogometa vendarle ni prevladovalo popolno mrtvilo. Bolj kot se je približeval začetni pisk nemškega sodnika Wolfganga Starka, živahnejše je postajalo dogajanje. Vsekakor tudi oziroma predvsem zato, ker so se vodilni možje NZS odločili za več kot dobrodošlo popestritev.

Na domačih tekmah slovenske nogometne reprezentance se bodo namreč navijači odsej družili tudi v nogometnem parku, postal bo stalnica. Včeraj se je "rodil" na južni ploščadi Ljudskega vrta, premiera je bila obetavna. Za obiskovalce je bilo na voljo dovolj zabave. Odigrati je bilo mogoče partijo priljubljenega nogometa v kletki (mimogrede; Miljković – Balantič 3:1), preveriti moč strela v primerjavi s slovensko A-reprezentantko, poslikati roke v barvah slovenske reprezentance, z nekaj nogometnimi veščinami si je bilo mogoče zaslužiti všečne nagrade.

Da, druženje ob vse večji množici je bilo prijetno, nakar so navijači kmalu začeli polniti tribune. Na vrsto je prišla glavna predstava na glavnem odru ...