© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2024 14:24:19

Presenečenje? Mura je dobila novega trenerja, v prvo ligo se vrača ...

Loris Cipot

Mura je zelo hitro dobila novega trenerja.

Po tem, ko je v četrtek kot strela z jasnega odjeknila novica, da Mure v nadaljevanju sezone ne bo več vodil Anton Žlogar, je vodstvo kluba zelo hitro našlo rešitev in le dva dneva po tem ustoličilo novega trenerja. Črno-bele bo v nadaljevanju vodil stari znanec slovenskih prvoligaških zelenic Oskar Drobne, ki je deloval v Rogaški. Del kluba je bil tudi po tem, ko se je Rogaška preselila v četrto ligo, a klicu Mure kakopak ni mogel reči ne. 

Drobne je v igralski karieri v Sloveniji branil barve Maribora, Šentjurja, Gorice, Domžal, Dravograda, Celja, Kopra in Kovinarja, igral je še za nemški St. Pauli, hrvaški Varteks in ciprski Doxa Katokopia.

ns mura drobne
NŠ Mura

Po koncu igralske kariere se je podal v trenerske vode, kjer je najprej vodil Šmartno 1928, nato pa Mons Claudius, Šampion, Radomlje, Aluminij in Rogaško. Ravno s slednjimi mu je v lanski sezoni uspelo spisati izjemno nogometno zgodbo na igrišču, ko je bila Rogaška hit spomladanskega dela prvenstva, kjer je osvojila naslov pokalnih prvakov, obenem pa bila ena najboljših ekip v tem času. Pogodbo z Muro je podpisal do 30.6.2026.

"Odločitev, da pridem v Fazanerijo sploh ni bila težka, zelo hitro smo našli skupni jezik z vodstvom kluba. Vesel sem, da prihajam v Mursko Soboto in vem, da me čaka zahtevno delo in zahtevna publika, a hkrati lahko obljubim, da bomo z ekipo delali maksimalno in naredili vse, da bomo čim bolj uspešni," so bile prve besede novega trenerja Mure.