© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2024 09:04:56

Po levi ali desni, da ne bom koga užalil ... Kek v svojem slogu o poti na SP v Ameriki

Martin Metelko

Matjaž Kek je po prvi tekmi Slovenije v ligi narodov optimističen glede uvrstitve na svetovno prvenstvo.

Slovenska izbrana vrsta se je po uspešnem evropskem prvenstvu, na katerem se je morala posloviti po loteriji enajstmetrovk v osmini finala s Portugalsko, prvič predstavila domači publiki in proti favorizirani Avstriji iztržila remi (1:1). Tudi v ligi narodov je vsaka točka pomembna, saj je to ena od poti na svetovno prvenstvu, ki bo leta 2026 v Ameriki, natančneje v ZDA, Mehiki in Kanadi, tja pa se bo uvrstilo kar 48 ekip. 

Selektor Matjaž Kek je optimističen, da bo med temi tudi Slovenija. "To je bil začetek pustolovščine z naslovom 'gremo v Ameriko.' Ta igra je sicer bila še premalo za to, ampak jaz verjamem, da gremo v Ameriko. Pač po eni poti, levi ali desni, da ne bom na kakem drugem področju koga užalil. Mogoče tudi skozi ligo narodov, ampak to zna samo vaš kolega Petrič razložit. Tako lepo, da me potem 15 minut glava boli. Skratka, po eni poti gremo v Ameriko, smo pa videli, da bo treba še več delati in trpeti. Pa v ponedeljek nisem kaznovan, to sem zdaj odslužil," je v svojem slogu komentiral Kek.

"Tekma je ponudila dosti ritma gor-dol, v kar se ne bi smeli spustiti, ker so v tem Avstrijci najmočnejši. Lahko živim s tem izidom, ampak naš cilj je bil seveda zmaga in po tistem dobrem začetku smo po 25. minuti preveč padli. Naredili smo nekaj osnovnošolskih napak. Zelo naivno smo prejeli zadetek. Le stali smo in nismo se odzvali," je o tekmi še dodal slovenski selektor.