© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2024 21:47:27

Olimpijo okrepil nekdanji španski reprezentant, ki je nosil tudi dres Valencie in Barcelone

alesfevzer.com

V Stožicah ne mirujejo, v izdihljajih prestopnega roka izdatno 'frizirajo' zasedbo za prvenstvo, pokal in predvsem za evropsko jesen.

Kmalu zatem, ko je iz tabora zmajev v javnost priletela novica o odhodu Nemanje Motike v nemški Greuther Fürth (Olimpija bo dosedanjega nogometaša udarne enajsterice članu 2. bundesliga posodila), je zasedba Victorja Sancheza dobila več kot primerno okrepitev. Vsaj, če gre soditi po zanimivem življenjepisu, bo Alex Blanco močno zaostril konkurenco.

"Počutim se odlično! Vesel sem, da je vse dokončno urejeno. Igral bom v velikem slovenskem klubu, ki se je znova uvrstil v konferenčno ligo in to na kakšen način. Videl sem včerajšnjo tekmo in bil nad njo navdušen. Ekipi želim v prihodnje pomagati pri takšnih zmagah. Tukaj želim rasti kot nogometaš in pri tem tudi uživati. Navijačem želim ponuditi dobre predstave," je ob prihodu v Ljubljano povedal s polnim imenom Alejandro Blanco Sanchez.

Petindvajsetletni španski levokrilni napadalec v slovensko metropolo prihaja iz Italije, v drugem delu prejšnje sezone je nosil dres tamkajšnjega drugoligaša Reggiane. Pri slednji ni uspel pokazati svojega znanja, zbral je le štiri nastope. Precej uspešnejši je bil pri Comu, ki se je celo uvrstil v serie A. V Serie B je za omenjena kluba skupno zbral 55 nastopov, štiri zadetke in štiri asistence. Pred tem je z Valencio (18 nastopov) okusil tudi elitno špansko tekmovanje la ligo in kraljevi pokal.

Nogometaš, ki je rojen v Benidormu, turistični meki v osrčju Costa Blance, je kot mladenič obetal še precej bolj, kot trenutno kaže njegova kariera. Kot mladinca ga je v svoje vrste zvabila tudi Barcelona, ob Valencii pa je bil še član Alavesa (dva nastopa) in Zaragoze (35). Dočakal je tudi vpoklic v reprezentanci U-17 in U-19, kar glede na jakost in hudo konkurenco v španskih mlajših selekcijah ni ravno mačji kašelj.

Blanco je z Olimpijo podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26.

blanco 3
Profimedia

blanco 2
Profimedia

blanco 1
Profimedia