© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.08.2024 15:26:51

Uradno: Arnel Jakupović okrepil Osijek, s temi besedami se je poslovil od Ljudskega vrta

nk-osijek.hr

Podpisal je triletno pogodbo.

Dvomov že nekaj dni ni bilo, zdaj jih tudi uradno ni več. Arnel Jakupović je postal nekdanji igralec Maribora in bo kariero nadaljeval v Osijeku, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Športni direktor Slavoncev Jose Boto je v 26-letnemu napadalcu prepoznal pravšnjo rešitev za odpravo težav v napadu, novopečeni avstrijski reprezentant bo med kandidati za nastop že na sobotni tekmi proti Hajduku v Splitu. V Ljudskem vrtu so prestop ocenili kot donosnega, hrvaški prvoligaš naj bi vijoličastim odštel okrog milijon evrov odškodnine.

"Gre za prestop, ki si ga nismo želeli, a ga nismo mogli preprečiti. Arnel je že pred časom izrazil željo po odhodu, iskal je nov izziv in po prejeti ponudbi Osijeka dvomov več ni bilo. Imeti nezadovoljnega igralca v moštvu nikdar ni dobro in ne pride v poštev, zato smo sklenili dogovor, da ostane do konca evropskih kvalifikacij. Prestop je donosen in spoštljiv glede zneska odškodnine. Med našim skupnim obdobjem je opravil veliko dobrega, želimo mu obilo sreče in uspehov v nadaljnji karieri, nas pa čaka nov izziv. Moramo nadomestiti številne in zelo pomembne Arnelove zadetke," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

"Prvi vtisi so vsekakor pozitivni. Vesel sem, da sem tukaj. Kljub temu, da sem v četrtek igral za svoj dozdajšnji klub, sem pripravljen v ekipi Osijeka že v soboto dati vse od sebe. Veselim se novega izziva, sprejel sem ga z veseljem. Vem, kaj se zahteva od mene, kakšna so pričakovanja," pa je od predstavitvi v novem klubu povedal Arnel Jakupović.

Od Ljudskega vrta se je poslovil z naslednjimi besedami. "Žal zaključujem zgodbo v vijoličastem na neprijeten način, s porazom na zadnji odigrani tekmi in brez uvrstitve v skupinski del evropskega tekmovanja. Vsi smo hoteli, da bi se drugače razpletlo, a se ni izšlo. Želel bi se zahvaliti navijačem, soigralcem, trenerjem, vsem v klubu. V tem letu in pol sem spoznal izjemne ljudi, pridobil nove prijatelje. Mesto mi je priraslo k srcu in odhajam z mešanimi občutki, toda želel sem poiskati nov izziv. Prejel sem ponudbo, ki je bila predobra, da bi jo zavrnil. Želel sem narediti nov korak v karieri, zato sem se tudi odločil za odhod. Tukaj sem se veliko naučil, težko je govoriti o slovesu po tako bolečem porazu. S seboj bom odnesel veliko prijetnih spominov, naštevanje vseh bi trajalo predolgo. Vesel sem, da sem prispeval delež z zadetki, prav tako sem v Mariboru dočakal nov mejnik, povabilo v avstrijsko reprezentanco, ki je nekaj posebnega in že z nestrpnostjo čakam, da se pridružim državni selekciji. Brez ekipe, soigralcev, strokovnega štaba tega ne bi bilo. Klubu želim uspešno nadaljevanje sezone, fantom veliko sreče in zdravja ter dobrih iger. Vem, da ta ekipa zmore več. So odlični fantje, spremljal bom dogajanja z razdalje in upam, da bodo izpolnili osrednji cilj, z osvojitvijo naslova državnega prvaka."