© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.08.2024 16:50:57

Domžalčani dosegli dogovor z novim trenerjem. Našli so ga pri prvoligaških tekmecih

Martin Metelko

Vodenje ekipe bo prevzel v ponedeljek.

Po klavrnem začetku sezone je prvoligaški debitant Erik Merdanović prevzel odgovornost in se po nepreklicnem odstopu poslovil od klopi Domžal. Vodenje ekipe je znova prevzel Matej Podlogar, a je bilo jasno, da znova zgolj začasno. Navsezadnje tudi zato, ker nima ustrezne licence.

Ob Kamniški Bistrici so se kakopak nemudoma lotili iskanja nove rešitve in jo medtem tudi našli. Nikjer drugje, kot pri tekmecih. Uradne potrditve sicer še ni, toda ni več nikakršnega dvoma, da bo dvakratnim prvakom v prihodnje poveljeval Dejan Dončić, ki je doslej bdel nad mladinsko zasedbo Maribora. Z izvršnim direktorjem rumene družine Matejem Oražmom sta se že uskladila o vseh podrobnostih sodelovanja, dogovor so 'blagoslovili' tudi turški vlagatelji pod Kalvarijo in 51-letnemu strokovnjaku omogočili, da se vrne v članski nogomet.

Dejan Dončić se bo novega izziva lotil v začetku prihodnjega tedna, najbrž pa ni treba poudarjati, da se vrača v znano okolje, v katerem je bil v preteklosti uspešno deloval v mlajših selekcijah, med drugim je bil vodja akademije. Prav tako je bil trener Triglava in Nafte, deloval je tudi v mladinskem pogonu Gorice. Mariborsko selekcijo U-19 bo prevzel Radovan Karanović.