© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
19.08.2024 17:32:29

Je Luka Modrić že odigral zadnjo tekmo za Hrvaško? Zdaj je vse jasno, dvomov ni več

Profimedia

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić je objavil seznam za septembrski tekmi Hrvatov v ligi narodov.

Takrat naše južne sosede čakata obračuna s Portugalsko in Poljsko, tisto najbolj zanimivo vprašanje, s katerim se je ubadala hrvaška (nogometna) javnost, pa je bilo, ali bo Luka Modrić še naprej igral za reprezentanco.

Razočaranja po izpadu že v skupinskem delu Eura je bilo ogromno, sploh, ker Hrvati niso napredovali po tem, ko so na zadnji tekmi v skupini proti Italiji zadetek dobili globoko v sodnikovem dodatku. Modrić je bil takrat v solzah, glede na njegovih 38 let na grbi pa so mnogi predvidevali, da je bila to tudi njegova zadnja tekma v hrvaškem dresu.

Sam takrat o tem ni govoril, na to temo ni bilo govora tudi pozneje, ko se je pripravljal na klubsko sezono. Odlični vezist, ki bo čez tri tedne dopolnil že 39. pomlad, je očitno v tem času razmišljal, kaj naj naredi, gotovo opravil tudi pogovor s selektorjem Dalićem.

In očitno je, da se je Modrić odločil nadaljevati tudi z reprezentančno kariero. Njegovo ime je namreč med tistimi, ki jih je Dalić objavil za septembrska obračuna lige narodov, kar pomeni, da bo kapetan še naprej nosil kockasti dres. Verjetno ne samo zato, da bi igral v ligi narodov, pač pa najbrž lahko upravičeno predvidevamo, da ima Modrić željo in namen igrati tudi na naslednjem velikem tekmovanju, to je svetovno prvenstvo leta 2026.