© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.08.2024 12:07:59

Ali je to sploh možno? Haaland do neslavnega rekorda, Guardiola česa takšnega še ni videl

Profimedia

Erling Haaland je na prvi tekmi v letošnji sezoni angleške lige poskrbel za neslavni rekord, s katerim pa se bržkone nihče od navijačev ne obremenjuje.

Manchester City je lov na peti zaporedni naslov angleškega prvaka začel s precej rutinirano zmago proti modrim iz Londona. Po zmagi prejšnji konec tedna v Community Shieldu oz. angleškem superpokalu proti mestnemu tekmecu Unitedu so sinjemodri prišli še do prvih treh točk v novi ligaški sezoni.

Strelski račun meščanov je po pričakovanjih odprl Erling Haaland, ko se je v 18. minuti dobro znašel v kazenskem prostoru Chelseaja. Slednji je imel svoje priložnosti za izenačenje v nadaljevanju, a je zmago Cityja v 84. minuti po lepem preigravanju in strelu z roba kazenskega prostora potrdil Mateo Kovačić.

Če strelske sposobnosti Haalanda nikoli niso bile sporne, pa je pogosto tarča očitkov, da se v igri z žogo ne znajde najbolje. Ravno to se je potrdilo na tekmi s Chelseajem, na kateri z izjemo zadetka ni bil ravno dejaven. Še več, v 90. minutah, kolikor jih je preživel na zelenici, je zbral le tri uspešne podaje, kar se do zdaj ni zgodilo še nobenemu nogometašu pod vodstvom Pepa Guardiole.