© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
19.08.2024 13:05:36

Konec reprezentančne kariere! Slovenija, hvala ti za vse!

Luka Vovk

Slovo po več kot 10 letih.

Današnji dan je očitno primeren za slovo vratarjev od reprezentančnih karier. Yann Sommer je sporočil, da ne bo več branil v dresu švicarskim grbom, brez čuvaja mreže pa je ostala tudi slovenska izbrana vrsta. Vid Belec se je odločil, da bo pri 34-ih letih vztrajal le še na klubski ravni, v pretekli sezoni je z APOEL-om osvojil naslov ciprskega prvaka.

"Dragi soigralci, trenerji, strokovno osebje in vsi navijači. Po več kot 10 letih je prišel trenutek, da naznanim zaključek svoje kariere v slovenski nogometni reprezentanci. Ko sem prvič oblekel dres Slovenije, sem nosil sanje vsakega mladega nogometaša. Ko pogledam nazaj, me preplavijo številni spomini. Skupaj smo dosegli veličastne zmage, prebrodili težke poraze in ustvarili nešteto nepozabnih trenutkov. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi, sem čutil čast in ponos nositi dres naše države. Iskreno se zahvaljujem svojim soigralcem, s katerimi sem delil to pot. Skupaj smo ustvarili ekipo, za katero vem, da jo čaka lepa prihodnost. Kot človek pa odhajam bogatejši tudi za marsikatero iskreno in trdno prijateljstvo. Ponosno bom spremljal nadaljnje uspehe slovenske reprezentance in verjamem, da je pred nami svetla prihodnost. Slovenija, hvala ti za vse! Vedno bom tvoj največji navijač!" je na svojem Instagramu zapisal izkušeni Mariborčan, ki je zbral 21 nastopov.

Prvega je vknjižil 7. junija 2014, ko so se Slovenci pred 53 tisoč gledalci v La Plati merili z Argentinci, zadnjega junija letos, ko je četa selektorja Matjaža Keka v Stožicah gostila pripravljalno tekmo z Armenijo.

Nekdanji up Maribora že vse od leta 2006 igra v tujini, sprva je bil član mlajših selekcij Interja, aktualni kapetan ciprskega APOEL-a pa je bil v preteklosti še član Crotoneja, Olhanenseja, Konyasporja, Carpija, Beneventa, Sampdorie in Salernitane.