© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.09.2023 09:36:21

Športnega direktorja Rogaške je doletela huda kazen, največ pa bodo morali plačati pri Muri, ker ...

Mura : Olimpija
Mura : Olimpija
Aleš Cipot

Disciplinski sodnik NZS je imel kar nekaj dela.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je imel po tekmah sedmega kroga kar precej dela. Najvišjo kazen je prejel športni direktor Rogaške Nino Ivačič. V obrazložitvi kazni je zapisano, da je po dvoboju z Radomljami grobo žalil sodnika, po tem pa se je opravičil, kar je sodnik sprejel kot olajševalno okoliščino. Toda kazen je vseeno visoka, Ivačiča kot predstavnika ekipe namreč na naslednjih štirih tekmah Slatinčanov ne bo ob igrišču. Poleg tega bo morala Rogaška zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe (štirje rumeni kartoni in prijava) plačati še 300 evrov globe.

Najvišjo denarno kazen si je v sedmem krogu »prislužila« Mura. Pravzaprav bodo morali muraši tisoč evrov odšteti zaradi nešportnega in neprimernega vedenja svojih navijačev, ki so v obračunu z Olimpijo večkrat prižgali večjo količino bakel. Zaradi predkaznovanosti pa je bila kazen še nekoliko višja, kot bi bila sicer.

Največ različnih kazni so si nabrali Radomljani, kar zgolj potrjuje, kako pomemben in nervozen je bil njihov obračun z Rogaško. Zaradi petih rumenih kartonov, rdečega kartona, opomina in izključitve uradne osebe morajo mlinarji plačati 480 evrov. Branilec Dominik Prpić bo zaradi izključitve in žaljenja sodnika počival dve tekmi, trener Oliver Bogatinov pa se med sobotnim derbijem z Domžalami ne bo mogel posvetovati s svojim pomočnikom Luko Brumcem, ki je bil izključen zaradi ugovarjanja. Tristo evrov kazni je doletelo tudi Mariborčane, ki jih je disciplinski sodnik oglobil zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, saj so ti na tekmi s Celjem večkrat prižgali bakle. Kazen je višja zaradi predkaznovanosti.