© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
23.06.2023 23:29:02

Mariborčani 'pregnani' z igrišča, nato pa odigrali odličen polčas. Soudani s prvencem, Milec z mojstrovino … (video)

Drago Wernig - TAKA

S 3:1 premagali Makedonijo Gjorče Petrov.

Med nadvse pestrim kadrovskim dogajanjem so Mariborčani v petek odigrali tudi prvo prijateljsko tekmo v prekmurskem delu priprav. In prvo zahtevno po ogrevanju z Limbuš-Pekrami. S 3:1 (3:1) so ugnali Makedonijo Gjorče Petrov, ki bo prav tako igrala v kvalifikacijah za konferenčno ligo, vendar prizorišče ni bila Gornja Radgona, kot je bilo predvideno. Neurje je tamkajšnje igrišče spremenilo v 'bazen', zato je sledila selitev v Martjance, kjer so se varovanci Damirja Krznarja predstavili v zelo spodbudni podobi. Zlasti v prvem polčasu, ko so bili doseženi vsi goli. In zelo lepi … Podoba je bila všečna, kakovost izvedbe na zavidljivi ravni. Med strelce so se vpisali Ivan Brnić (8), Hilali Soudani (35), ki se je veselil prvenca, in Martin Milec z mojstrovino iz prostega strela (45), pri tekmecih je bil uspešen Basit (38).

V prvem delu so igrali Jug, Milec, Mitrović, Uskoković, Strajnar (od 30. Šoštarič Karič), Horvat, Antolin, Repas, Soudani, Brnić in Jakupović, v nadaljevanju so bili na igrišču Bergsen, Žinič, Watson, Šoštarič Karič (od 80. Lorber), Lorber (68. Ferčec), Vrhovec, Laušić, Dizdarević, Čuk, Ishaq Rafiu in Tavares.

Zaradi poškodbe sta manjkala Josip Iličić in Ignacio Guerrico, Xhuliano Skuka mora nadoknaditi zaostanek v pripravljenosti, prav tako še nista nared Aleks Pihler in Luka Božičković. Ker so se šele pridružili ekipi, v kadru ni bilo Marka Božića, Marka Kolarja in Itsukija Urateja, Žan Vipotnik je še na oddihu.

soudani dw
Drago Wernig - TAKA