© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.06.2023 19:55:13

Benitez se vrača v Španijo

Španski trener Rafael Benitez je novi trener španske Celte iz Viga, je klub sporočil na uradni spletni strani. Izkušeni Španec je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26.

Triinšestdesetletni Benitez je bil nazadnje trener Evertona, ki ga je odpustil januarja lani po seriji slabih rezultatov. V dolgoletni karieri je Benitez vodil številne velikane evropskega nogometa, med drugim tudi Liverpool, Real Madrid, Napoli, Chelsea, Inter Milano ter Valencio.

Trenersko pot je začel kot pomočnik trenerja pri Realu iz Madrida v sezoni 1993/94, nato pa v domovini vodil še B-ekipo Reala, Reala Valladolida, Osasune, Extremadure in Tenerifa, preden je pred sezono 2001/02 prevzel Valencio.

Z Valencio je dvakrat osvojil špansko prvenstvo ter osvojil pokal Uefe. Kasneje je z Liverpoolom osvojil ligo prvakov, z Interjem pa klubsko svetovno prvenstvo. S Chelseajem je bil najboljši v evropskem superpokalu, pokalne lovorike pa je osvojil še v Angliji in Italiji.

Na klopi Celte je zamenjal Portugalca Carlosa Carvalhala, ki je po koncu sezone, v kateri si je Celta zagotovila obstanek, zapustil ekipo. Nogometaši iz Viga so prvenstvo končali vsega tri točke nad cono izpada, potem ko so v zadnjem krogu premagali prvake iz Barcelone.