© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.06.2023 18:24:46

Konec dvomov! Eden najpomembnejših članov ostaja v Ljudskem vrtu, Šulerju uspel pomemben posel!

alesfevzer.com

Mariborčani so razkrili, da so se dogovorili za prestop Marka Božića.

Nogometni klub Maribor se je okrepil z avstrijskim nogometašem Markom Božićem, so vijoličasti sporočili na spletni strani. Božić je pri Mariboru igral že v minuli sezoni kot posojen član italijanskega Frosinoneja, a so ga vijoličasti zdaj odkupili.

Petindvajsetletni Božič je minulo sezono za Maribor odigral 41 tekem v vseh tekmovanjih in zabil osem golov. Podpisal je pogodbo do konca sezone 2024/25.

"Frosinone in igralec sta pokazala veliko mero razumevanja, tako da peljemo skupno zgodbo naprej. Z Markom smo sklenili dogovor do leta 2025. Vemo, kaj dobimo z njim. Nismo skrivali, da smo ga želeli zadržati, saj je pustil viden vtis, ob Vipotniku, Toliću in Brniću z največjim učinkom v ofenzivnem delu," je za spletno stran dejal športni direktor kluba Marko Šuler.

"Veliko se je govorilo o tem, da bi se lahko vrnil in vesel sem, da se je zamisel uresničila. Od prvega dne mi je bilo všeč, kakšnega sprejema sem bil deležen s strani kluba, strokovnega štaba, navijačev, ljudi v mestu. Odločitev o vrnitvi v Maribor je bila lahka. Izšlo se je hitro in na najlepši način, kot bi vmes le imel kratek premor po prejšnji sezoni," pa je dejal Božić.

Kariero je sicer začel pri Admiri in se nato že v mlajših selekcijah pridružil Rapidu. V članski karieri je igral za Stadlau, drugo ekipo dunajskega Rapida, pred prihodom v Frosinone pa je že preizkusil slovenske zelenice pri Kalcerju iz Radomelj.