© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
03.07.2021 12:44:13

Agim Ibraimi o MOŽNOSTIH MURE proti njegovi ŠKENDIJI pravi: Škendija bo z MURAŠI ...

Profimedia

Agim Ibraimi je otrok Škendije, ki je tekmica Mure v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, še pred nedavnim je za klub iz Tetova igral s kapetanskim trakom na roki.

Ker zelo dobro pozna tudi kakovost zasedbe iz Fazanerije, je kolege iz tiskane izdaje Ekipe SN zanimalo, kakšna so razmišljanja Agima Ibraimija, ki je v prejšnji sezoni blestel v dresu albanskega Kukesija, v pričakovanju spopada šampionov Slovenije in Severne Makedonije.

V Sloveniji smo ga spoznali v dresu Olimpije, navduševal je v vijoličasti opravi Maribora, branil je tudi barve Nafte in Domžal. Otrok Škendije kakovost slovenske lige odlično pozna in še naprej podrobno spremlja nogometna dogajanja na sončni strani Alp, o zasedbi iz Fazanerije, ki bo z nastopom v kvalifikacijah za ligo prvakov postavila nov mejnik, govori z izbranimi besedami.

"Ko gledam Muro, kako igra ..." se je najprej odzval Agim Ibraimi, ko smo želeli slišati njegovo mnenje o črno-belih z ravnice. "Sobočani so z Antejem Šimundžo na klopi dobili podobo šampionske ekipe. Trener ji je dal in ji daje zares ogromno. Mura deluje tako, kot 'stari' Maribor. Mi smo z zaprtimi očmi vedeli, kje je kdo na igrišču in kaj lahko od igralca z žogo pričakuješ. Kakšna bo njegova zamisel. To zdaj počne tudi Mura, še kako je opazno, da so fantje skupaj že štiri leta. Avtomatizme v igri, ki so tako zelo pomembni, je nemogoče spregledati. Moštvo ima prepoznavno fizionomijo in ve, kaj hoče. Škendija bo z muraši imela velike probleme."

Pesti bo kakopak stiskal za prvake Severne Makedonije. "Seveda, kaj pa drugega?! Ampak navijal bom tudi za Anteja Šimundžo," se je nasmejal Agim Ibraimi, zavedajoč se, da eno z drugim ni združljivo, toda dejstvo je, da mariborskega strokovnjaka na klopi Prekmurcev zelo spoštuje.

CELOTEN POGOVOR Z AGIMOM IBRAIMIJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI!