© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.10.2020 10:04:02

Slaba podoba Maribora?! Zadovoljni Mauro CAMORANESI je našel OPRAVIČILO in zagrozil vodilni Muri!

Grega Wernig

Trener Maribora Mauro Camoranesi je potegnil črto pod prvim derbijem letošnje sezone.

Prvi letošnji derbi med Olimpijo in Mariborom se je končal brez zmagovalca. Po golih Jasmina Mešanovića in Đorđeja Ivanovića so se morali večni rivali zadovoljiti s točko. Za Maura Camoranesija, ki je na dan derbija dopolnil 44 let, je bil to prvi večni derbi, kljub temu, da je Maribor po vodstvu ostal brez zmage, pa je bil nekdanji svetovni prvak zadovoljen. 

"Ne glede na to, da nismo zmagali, kar je bil naš cilj, je bistveno, da sem danes na igrišču videl moštvo. Sem zelo zadovoljen, videl sem veliko željo. To je ekipa, ki je veliko pretrpela. Za nami so slabi rezultati, zgoden izpad iz Evrope je pustil posledice. Potem smo prišli mi, ki smo prinesli nove ideje. Smo šele na začetku dela. Moramo delati, da napredujemo," je ocenil Camoranesi. 

Našel je tudi nekaj opravičil za slabo podobo svoje ekipe in za dejstvo, da Maribor za vodilno Muro zaostaja štiri točke: "Ekipa igra dobro, treba pa je povedati, da še nismo na ravni, ki si je želimo. Nismo stoodstotni. Smo štiri točke za Muro, a to je ekipa, ki je že bila na najvišji ravni pripravljenosti, medtem ko mi in Olimpija še nismo bili. Mislim, da bomo oboji napredovali."