© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
21.07.2020 08:10:37

ŠOK PRI MURI: Zgodil se je kratek stik, Šimundža ga je odpisal ... Posledice bodo za mnoge boleče!

Mura
Mura
Aleš Cipot

Muraši so upali oziroma verjeli, da se bodo v ponedeljkovo jutro prebudili kot četrti na lestvici, toda v dvoboju z Aluminijem so se morali zadovoljiti z neodločenim izidom, kar je bilo premalo, da bi se zavihteli pred Kidričane. A še bolj kot na igralni površini je bilo zanimivo dogajanje ob njej. In je še vedno, sodeč po nekaterih namigih bi utegnili biti prihajajoči dnevi na ravnici nadvse vznemirljivi. Morda celo šokantni?

V pričakovanju zadnje domače preizkušnje črno-belih pred odhodom na nekajdnevni oddih je bilo jasno, da bo Ante Šimundža dogajanja na igralni površini Fazanerije spremljal z glavne tribune. Na tekmi z Olimpijo si je zaradi ugovarjanja delivcem pravice prislužil drugi rumeni karton, kar je hkrati pomenilo kazen, da v nedeljo ekipe ni mogel voditi ob igrišču. Pomagati je poskušal na daljavo, živčnosti v vlogi gledalca ni mogel prikriti, a to pri trenerjih, ki jim je mar za uspeh svoje zasedbe, kakopak ni nič pretirano presenetljivega.

Zato pa je bil presenetljiv pogled na domačo klop. Nihče, ki vsaj površno spremlja soboškega prvoligaša, ni imeli nikakršnih dvomov, da bo tam v glavni vlogi Damjan Gajser, toda nekdanjega vezista, ki se je vpisal v klubsko zgodovino kot edini, ki je sodeloval pri obeh pokalnih lovorikah, tam ni bilo. Presenečenje je bilo temu primerno! »Kaj se dogaja?« je bilo edino vprašanje, ampak zadovoljivega odgovora za zdaj še vedno ni. Najprej je bilo slišati namigovanja, da najtesnejšega sodelavca Anteja Šimundže naj ne bi bilo zaradi zasebnih razlogov, a danes je že bolj ali manj jasno, da je resnica drugačna. Izvedeli smo namreč, da je njunega (uspešnega) sodelovanja po treh letih konec. Med njima se je zgodil kratek stik, po katerem poti nazaj menda ni več, kar bržčas pomeni, da se bo Damjan Gajser prisiljen posloviti od Fazanerije.

VEČ O DOGAJANJU V MURSKI SOBOTI IN V SLOVENSKEM NOGOMETU SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.