© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
23.06.2020 09:33:37

Šimundža ZAVRAČA OČITKE, iz tabora Mure pa pred FINALOM sporočajo: O tem ne razmišljamo

Martin Metelko

Muraši so v sobotnem popoldnevu v prestolnico pripotovali z namenom nadaljevati pokoronski niz zmag in si zagotoviti še nekaj dodatnega vetra v jadra v pričakovanju pokalnega spopada z Nafto, vendar se jim ni izšlo. Sprijazniti so se morali s porazom, a so ga bili prisiljeni hitro pozabiti in misli preusmeriti v veliko sredo na Brdu pri Kranju, kjer želijo osvojiti lovoriko, ki jo v Fazaneriji čakajo že 25 let.

"Gremo dalje," je bil po ligaškem porazu v Šiški zelo jasen Ante Šimundža. In miren. O kakršnikoli drami ne duha ne sluha. "Fantje so si želeli uspeha. Pristop je bil takšen, kot mora biti. S tem ne moremo biti nezadovoljni, a se nam ni izšlo," je pristavil trener Mure, ki je nekatera močna orožja pustil na klopi, in seveda je bila prva misel, da se je tako odločil zaradi prihajajočega finala pokala. "Ne, s tem se ne strinjam. Nekaj rotacij je bilo zaradi obremenitev posameznih igralcev. Povsem smo bili osredotočeni na dvoboj z Bravom," je pojasnil strateg Mure.

"Pričakovali smo takšno tekmo, čvrsto … Vedeli smo, da bi bila lahko odločilnega pomena kakšna prekinitev. Na katerikoli strani, tokrat je bila sreča na strani Ljubljančanov. Poskušali smo biti napadalno usmerjeni, imeli smo pobudo, vendar žoga ni hotela v mrežo. Imeli smo nekaj obetavnih situacij, poskušali smo s streli od daleč in številnimi podajami v kazenski prostor, a nam je vedno nekaj zmanjkalo. Energije je bilo dovolj, morda smo dobivali premalo tako imenovanih drugih žog, na ta način bi bili lahko konkretnejši, nevarnejši," pa se je na dogajanje na specifični igralni površini ozrl Žan Karničnik.

Medtem je ljubljanska zgodba že (zdavnaj) pozabljena. Arhivirana. Črno-beli so pred novim izzivom, že jutri se bodo na Brdu pri Kranju z Nafto udarili za pokalno lovoriko. Tekma leta! "Pomembna je, seveda je pomembna. Smo v zaključnem dvoboju pokalnega tekmovanja. In v finalu kakopak nočeš le sodelovati, temveč želiš zmagati. Storili bomo vse, da bi se ustrezno pripravili," je dejal nekdanji odlični napadalec na črno-beli klopi.

O tem, da se morajo muraši soočiti z vlogo velikega favorita, ni nikakršnega dvoma, kar je prav gotovo tudi precejšnje breme. "Strinjam se, da smo favoriti. V prvi vrsti zaradi tega, ker smo prvoligaši, na nasprotni strani bo drugoligaš. Ampak v takšnem derbiju, kot je ta med Muro in Nafto, niti položaj na lestvici niti kakovostni razred tekmovanja nima kakšne posebne vloge. Čustva so zelo močna, temu ustrezno se bomo pripravili," je poudaril Ante Šimundža.

Žan Karničnik bi mogoče utegnil biti eden od skritih adutov. Nafta se bo bržčas postavila v obrambno držo, zato bo vloga bočnih branilcev in krilnih napadalcev še kako pomembna. "Povsem smo osredotočeni na finale, želimo dvigniti pokal," je odločen 25-letni Korošec, ki se z vlogo izrazitega favorita noče pretirano obremenjevati. "O tem ne razmišljamo, je pa dejstvo, da je igrišče edino merilo. Tam moramo pokazati, da smo boljši, in bodite prepričani, da se bomo potrudili po najboljših močeh, da bi uresničili cilj."