© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.06.2020 20:21:11

VELIKI MET Atalante! Virtuoz podaljšal pogodbo!

Profimedia

Italijanska prvoligaška nogometna ekipa Atalanta, kjer že vrsto let igra slovenski reprezentant Josip Iličić, je odkupila Hrvata Maria Pašalića od angleškega Chelseaja, je sporočila omenjena zasedba iz Bergama.

Petindvajsetletni Hrvat, ki je v začetku svoje kariere igral za splitski Hajduk, nato pa 2014 podpisal za Chelsea - londonska ekipa ga je nato posodila številnim drugim moštvom, kot so španski Elche, italijanski AC Milan, ruski Spartak iz Moskve, Monaco in Atalanta - je od julija 2018 član zasedbe iz Bergama, ki bo za odkup njegove pogodbe angleškemu klubu odštela 15 milijonov evrov.

"Mario Pašalić ostaja z nami! Številka 88 bo stalni igralec Atalante!" je italijanski klub zapisal na svojem Twitterju in dodal: "Mario je v zadnjih dveh letih prispeval izdaten delež pri postavljanju novih klubskih mejnikov, kot je lanska uvrstitev v evropsko ligo prvakov in letošnji preboj v četrtfinale tega tekmovanja."

Atalanta je trenutno na četrtem mestu v serie A, ki ji v prihodnji sezoni zagotavlja nastop v ligi prvakov. Po nedeljski zmagi nad Sassuolom s 4:1 v zaostali tekmi 25. kroga ima kar šest točk prednosti pred petouvrščeno Romo.