© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
23.06.2020 07:54:37

Ufff, ta podatek bo dal krila NAFTI! Mura, si videla tole?! Že v sredo nova priložnost, toda ...

Drago Wernig - TAKA

Razmerje moči je jasno. Mura je boljša ekipa od Nafte, o tem ni treba posebej razpredati, in Sobočani si ne morejo kaj, da ne bi sprejeli vloge favorita.

Navsezadnje so v zgornjem delu prvoligaške lestvice, Lendavčani so člani drugoligaške družine, povrhu bodo oslabljeni, ampak črno-beli navijači med odštevanjem do finala kljub temu niso tako mirni, kot bi morda marsikdo pričakoval. Kriva je novejša zgodovina. V preteklem obdobju so namreč naftaši paradnemu konju prekmurskega nogometa že nekajkrat zagrenili življenje. Podatek, da so se muraši zadnje zmage veselili 18. oktobra 2015, je vsekakor dovolj zgovoren. Zgodilo se je v tretjeligaški konkurenci, v Fazaneriji je bilo 5:2, nato je sledilo še pet ligaških obračunov večnih rivalov; trikrat so slavili Lendavčani, dva sta se razpletla z remijem.

V drugem dvoboju v 3. SNL – vzhod v sezoni 2015/16 je bila Nafta na svojem igrišču boljša z 1:0, tudi v sezoni 2016/17 sta se velika tekmeca srečevala v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja. V Fazaneriji je bilo 1:1, v Lendavi pa se je zgodil epski spopad, v katerem je Mura pred nabito polnimi tribunami zgodaj povedla z 2:0, a so na koncu gostitelji slavili s kar 5:2.

Obe ekipi sta napredovali v drugoligaško druščino, v kateri so si črno-beli pod taktirko Anteja Šimundže prepričljivo zagotovili napredovanje med elito, toda Nafta je kljub temu ostala strup za Sobočane. Najbolj svež je dvoboj iz 25. marca 2018, ko so bili naftaši pred 3800 gledalci v Fazaneriji boljši z 2:1, pol leta prej pa so Lendavčani na svojem stadionu ponovili vajo iz pokalnega polfinala proti Radomljam. Z Muro so se razšli z izidom 2:2, čeprav so od sedme minute igrali brez izključenega Leona Leuštka, od 71. minute pa so imeli kar dva igralca manj, predčasno je moral z igrišča tudi Žiga Živko.