© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2020 11:03:37

Postavil je SPOMENIK Mandariću! Slovenski trener z IZBRANIMI BESEDAMI: Takšne ljudi POTREBUJEMO!

m24

O Milanu Mandariću je imel za povedati same lepe besede.

Medtem ko številni niso ravno veliki privrženci lika in dela Milana Mandarića, je Miloš Kostić, zdajšnji trener belgijskega prvoligaša St. Truiden velik podpornik predsednika Olimpije. Navsezadnje je z njim sodeloval tudi v zmajevem gnezdu, ko je bil nekaj mesecev vodja mladinskega pogoja zeleno-belih. V pogovoru za Siol je Miloš Kostić spregovoril o številnih temah, med drugim tudi o Milanu Mandariću in Olimpiji.

"To je moj klub, v njem sem igral in sem ponosen, da sem bil njegov član. Vemo, kako smo na Olimpijo gledali v času Jugoslavije. O tem, da bi igrali v njenem dresu, smo sanjali vsi. Tudi v času slovenske samostojnosti je bil to vrsto let najboljši nogometni klub pri nas. Olimpija bo vedno v mojem srcu. Ko sem bil brez službe, se je name spomnil Rudonja, ki je bil takrat tam in želel, da se mu priključim. Želel si je, da tamkajšnjo nogometno šolo spravimo na višjo raven. Čeprav sem sprva nekoliko okleval, sem se potem odločil, da pridem in sklenil dogovor z možnostjo, da lahko odidem, če se mi odpre kakšna možnost v tujini. To se je potem poleti tudi zgodilo in odšel sem v Albaniji," je začel Kostić, v preteklosti selektor mlajših slovenskih reprezentanc in trener, ki je deloval v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Grčiji. Albaniji in zdaj Belgiji.

milos kostic nm
Nikola Miljković
"Moram se zahvaliti Rudonji in Mandariću, ki sta takrat pokazala veliko razumevanja, mislim pa, da smo v tem času marsikaj tudi postorili in postavili temelje za mlade, kakovostne nogometaše, ki so v mladinskem pogonu zdaj. Upam, da bodo pri Olimpiji nadaljevali z dobrim delom in bo med člani pomembno vlogo kmalu igral tudi kdo iz mladinske ekipe. Z Mandarićem sem imel same pozitivne izkušnje. Spoznal sem ga že prej, ko je bil še pri Leicester Cityju in pozneje pri Sheffield Wednesdayu. Takrat sem videl, kako zelo ga spoštujejo Angleži. O tem, kaj njegovo ime pomeni v nogometnem svetu, nima smisla razglabljati. Prepričan sem, da so njegovi nameni z Olimpijo zgolj dobronamerni, a da je v slovenskem okolju, v katerem nogomet vsaj za zdaj še ne more biti posel, izgubil voljo. Takšne ljudi, kot je on, slovenski nogomet nujno potrebuje. Resnično upam, da se po njegovem odhodu ne bo vse skupaj sesulo, ampak da se bodo našle rešitve, ki bodo štele v dobro Olimpije," je zaključil Kostić.