© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2020 10:05:40

Ante Šimundža razkriva: Nezadovoljni navijači? Muri se obeta podobna zgodba kot Mariboru!

Martin Metelko

Trener Mure Ante Šimundža z zanimivim razmišljanjem.

Trenerja Mure Anteja Šimundže lepi spomini vežejo tudi na Maribor, kjer je doživel izjemne uspehe tako kot igralec in kot trener. Zdaj uspehe žanje tudi na klopi Mure, kjer so ga navijači vzeli za svojega. 

V intervjuju za Večer je podal zelo zanimivo primerjavo oziroma podobnost med Mariborom in Muro: "Leta 2008, ko sem postal pomočnik trenerja, so bile zahteve navijačev dosti nižje. Ko sem postal trener, so bile zelo visoke, ko smo prišli do dobrega rezultata, pa so postale še večje. Če bomo uspešni, se podobna zgodba obeta Muri. A to te žene."

Dodal je še, da je situacija pri črno-belih podobna, kot je bila v Mariboru, kar je cena uspeha: "Nismo na nivoju Maribora, a na zadnji domači tekmi smo proti Rudarju igrali 1:1 in navijači niso bili zadovoljni. Spremenili smo ekipo, igrali z nogometaši, ki so prej igrali manj, v zadnji liniji imeli mladinca Kavčiča, ki je šele drugič igral za člansko ekipo, naredili premike v strokovnem delu, dobili širino, zaradi poškodb izgubili tri standardne igralce, Kozarja, Karamarka in Obradovića, a navijači, čeprav so se vsega tega zavedali, niso bili zadovoljni. To je cena uspeha. Če znaš pritisk obrniti v pozitivno stran, iz njega črpati motivacijo, lahko rasteš in z malo sreče dosegaš tudi nerealne rezultate, kot je to v zadnjih 13 letih z minimalnim finančnim vložkom v primerjavi s tujimi klubi uspevalo Mariboru.