© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.04.2020 21:23:13

IZREDNE RAZMERE TERJAJO IZREDNE REŠITVE: Takole naj bi dokončali nogometno LIGO PRVAKOV!

Evropska nogometna zveza (Uefa), ki ji predseduje Slovenec Aleksander Čeferin, in Evropsko združenje nogometnih klubov (Eca) razmišljata o možnosti, da bi se liga prvakov kljub pandemiji novega koronavirusa nadaljevala avgusta kot turnir "najboljših osmih", danes poročajo španski mediji.

Tako Uefa kot Eca zdaj iščeta ustrezno lokacijo, na kateri bi lahko nastanili vseh osem ekip vključno z osebjem, nato pa bi bili v nekakšni skupni osamitvi, poročajo španski mediji, med drugim tudi časnik Mundo deportivo. Ob tem bi imeli tudi stroge zdravniške kontrole, še piše časnik.

V četrtfinalu in polfinalu bi igrali le eno tekmo namesto tradicionalnih dveh. Finale bi tako lahko zadržali v Istanbulu, kot je bilo predvideno, odvisno predvsem od tega, kako bi se razvijala pandemija. Težava je, ker vse tekme osmine finala še niso končane.

Uefa in Eca se za zdaj še nista dogovorili o najboljši možni rešitvi.

Po prvotnem načrtu bi bil finale lige prvakov na sporedu 30. maja na olimpijskem stadionu Ataturk v Istanbulu. Vendar je pandemija covida-19 sredi marca zaustavila tudi ves športni svet.