© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2019 18:23:57

MARIBOR se je po zaslugi ODPISANEGA rešil nove BLAMAŽE (foto)

Drago Wernig - TAKA

V nedeljo so vijoličasto doživeli hud poraz na gostovanju pri novem prvoligašu v Sežani, tokrat pa so odigrali pripravljalno tekmo s slovenskim tretjeligašem.

Igrali so na Vidmu pri Ptuju proti tamkajšnjemu klubu. To naj bi bila velika priložnost za igralce z manjšo minutažo v zadnjem obdobju. Po dolgem času se je vrnil na igrišče Uskoković, ki je zadnjo uradno tekmo odigral 6. oktobra lani proti Aluminiju, pripravljalno pa pozimi v Beleku (11. februarja proti Dinamu iz Tbilisija). Znova so se prvi ekipi priključili tudi upi iz nogometne šole. V kadru je bil še drugič zapored Belmin Bobarić, iz selekcije U-19 pa tudi Žan Vipotnik, Luka Verbič in Jon Jelerčič.

videm maribor 3
Drago Wernig - TAKA


Mariborčani se niso pokazali v najlepši luči, saj so zapravili cel kup priložnosti, pa čeprav je od začetka v napadu igral tudi Marcos Tavares. Celo več, domači so celo povedli z zadetkom Kranjca, vijoličasti pa so se mučili vse do 80. minute. Najboljši na igrišču je bil domači vratar Marko Klasinc, ki je obranil celo najstrožjo kazen, in vprašanje je, kaj bi bilo, če ne bi slabih 15 minut pred koncem odšel z igrišča, saj ga je zamenjal rezervni vratar, ki je potem prejel kar štiri zadetke. Zadnje tri so dosegli vijoličasti, vse po podajah Derviševića s kota, kar pomeni, da ima 'nekoč' eden najboljših podajalcev prve slovenske lige še vedno 'pravo nogo'. 

Ne glede na to, da so igrali prijateljsko tekmo in da je pri Mariboru igralo kar nekaj mladih nogometašev, pa precej bode v oči to, da so uspeli zmagati šele po tem, ko je tudi tretjeligaš igral z rezervno postavo.


Videm  Maribor 1:4 (1:0)
Strelci: 1:0 Krajnc (18), 1:1 Mešanović (79), 1:2 Mulahusejnović (85), 1:3 Mulahusejnović (86), 1:4 Verbič (90)
VIDEM: Klasinc, Vajda, Cafuta, Lah, Krajnc, Gajšek, Ovčar, Plajnšek, Tement, Fatai, Zdovc. Igrali so še: Furjan, Hrga, Kozel, Antolič, Bračič, Simonič. Trener: Robert Hojnik.
NK MARIBOR: Handanović (46. Cotman), Kramarič, Peričić (31. Verbič), Uskoković (46. Ogrinec), Bobarić (60. Jelerčič), Vrhovec, Dervišević, Bajde (46. Mulahusejnović), Žugelj (46. Kotnik), Mešanović, Tavares (70. Vipotnik). Klop: Cotman, Verbič, Jelerčič, Ogrinec, Kotnik, Mulahusejnović, Vipotnik. Trener: Darko Milanič.