© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2019 14:38:04

PONORELI SO OD NAVDUŠENJA! Evforija je zajela najslabši klub v tekmovanju, razlog pa ... (VIDEO)

Pokal FA velja za najstarejše tekmovanje na svetu.

Zvezdniki začetka letošnje izvedbe so nogometaši Chichester Cityja, ki veljajo za najslabše med vsemi. Člani osme ravni piramide angleškega klubskega nogometa so imeli srečo, saj so na žrebu parov prvega kroga pokala FA ostali brez tekmeca. Ker Buryja, ki se je znašel v hudih finančnih težavah in bil zato izključen iz tekmovanja, ni bilo v bobnu, je bil eden od klubov neposredno uvrščen v 2. krog. In to je bil prav Chichester City, katerega kroglico so izžrebali kot zadnjo.

Med igralci je zavladala takšna evforija, kot da bi postali zmagovalci lige prvakov. V resnici je zanje že napredovanje v 2. krog senzacija nad senzacijami. Da so največji uspeh kluba dosegli brez boja, jih ni prav nič motilo  za napredovanje bodo namreč nagrajeni s 36 tisoč angleškimi funti. A pozor: slava jim je dovolj, denarna namreč ne bodo zadržali. Napovedali so, da bodo nagrado predali organizaciji, ki poskuša rešiti Bury.

Chichester City 1


Trener Miles Rutherford je že pred dnevi dejal, da si želi prav takšen razplet žreba: "Želimo biti prosti v 1. krogu. Verjetnost, da se to zgodi, je 1:80. Če ne bomo imeli sreče, si želim za tekmeca kakšen večji klub."

Igralci Chichestra so torej zasloveli zaradi epskega slavja po žrebu, v 2. krogu pokala FA pa bodo morali pokazati tudi svoje znanje nogometa.