© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2019 14:34:46

Kakšno SPOROČILO TEKMECEM iz vrst MARIBORA: Z BOLGARI se ne ukvarjamo, za nas je POMEMBNO ...

Grega Wernig

Pred četrtkovo tekmo v Ljudskem vrtu, ki bo odločala o evropski jeseni, so Bolgari ostali brez glavnega trenerja. Stojčo Stoev je dobil odpoved po remiju s Slavijo iz Sofije (0:0) v domačem prvenstvu. Ekipo Ludogorca bosta na tekmi s slovenskim prvakom vodila pomočnika Stoeva Stanislav Genčev in Zdravko Zdravkov.

Milanič se s kadrovskimi vprašanji tekmeca ne ukvarja: "Tekmo bo vodil pomočnik, bistveno ne bodo spremenili pristopa, verjetno bodo igrali tisti, ki so nazadnje dobili manj minut."

Strateg vijoličnih od svojih varovancev pričakuje, da bodo potrpežljivi: "Potrpljenje je zelo pomembno, glede nato, kako kakovosten je nasprotnik. Moramo zabiti enega več kot oni, to je popolnoma jasno, neodločen izid pač ne prinaša nobenega jamstva."

Seveda si želi, da bo imel Kenan Pirić čim manj dela pri ohranjanju domače mreže nedotaknjene: "Pomembna je povezava, vsi so pomembni, tudi to, da Pirić obrani vse, tudi tisto, kar mora. Pomembno je, da smo pred njim dobri vsi in da delamo tako trdo in zavzeto in te nadgradi."

Visoka zmaga v domačem prvenstvu proti Bravu s 4:0 je prinesla tisto nujno potrditev za dvig samozavesti: "Pozitiven rezultat in rezultat, ki ima težo, ki ga ne izniči slaba predstava v obrambi. Ob pozitivnem rezultatu proti Bravu so bili nogometaši dovolj samozavestni, da jutri igrajo pozitivno tekmo."

"Naša namera v Bolgariji ni bila, da se skozi celotno srečanje samo branimo. Imeli smo namero napadati, bili smo prepričani, da se nam bo ponudilo veliko priložnosti za napad. Žal je bilo tega premalo," se je Milanič še enkrat ozrl na slabosti tekme pri Bolgarih doma.